El Govern ha aprovat aquest dimecres una contribució de 7.500 euros a la Plataforma d’ONG’s d’Andorra per respondre a la crida efectuada pel brot de virus d’Ebola als països de l’est de l’Àfrica. Aquesta ajuda andorrana se suma a l’aportació de 15.000 euros a la Organització Mundial de la Salut (OMS) realitzada com a primera resposta a les crides internacionals el passat 30 de juliol.

El 21 de març del 2014 el ministeri de salut de Guinea va notificar a la Organització Mundial de la Salut (OMS) un brot de virus d’Ebola. Els primers casos es van detectar a la zona fronterera amb Sierra Leone i Libèria i, més tard, a Conakry, la capital.

D’acord amb el Reglament Internacional de Salut, els països afectats (Guinea, Sierra Leone i Libèria) han desenvolupat un pla de resposta coordinat, juntament amb la OMS. El nombre de casos ha crescut exponencialment i el Govern d’Andorra se suma a la campanya de resposta internacional.

Els darrers informes de la Organització Mundial de la Salut, -17 octubre- registren un total de 9.191 casos amb un total de 4.546 morts.

Davant d’aquesta situació, la Plataforma d’ONG’s d’Andorra que es mobilitza cada cop que hi ha una emergència de gran importància, va fer una crida a la societat andorrana per ajudar a fer front al brot de virus d’Ebola. Els diners recaptats es repartiran entre les ONG’s andorranes de la Plataforma que tenen una contrapart a la zona afectada per aquesta emergència. Les ONG que formen part de la Plataforma són Unicef Andorra, Intermón Oxfam Andorra, Càritas Andorrana i Creu Roja Andorrana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada