Nova campanya d’Unicef Andorra “InfantsenelPuntdeMira”

Des d‘avui i fins el proper mes de desembre, el Comitè Nacional d’Andorra per l’Unicef, engega la seva campanya anual: Infants en el punt de Mira. En aquesta campanya es posa l’accent en la urgència de protegir els nens i les nenes de països en conflicte (des de la República Democràtica del Congo fins a Síria i Iemen) contra tot aquest tipus d’amenaces per a la seva vida, el seu benestar i la seva dignitat.

Actualment, el nombre de països amb conflictes violents és el més alt en els últims 30 anys. Un de cada quatre infants viu en països afectats per un conflicte o un desastre. Prop de 34 milions de nens i nenes s’han vist obligats a desplaçar-se a causa de la violència i els conflictes: d’ells, 15 milions són refugiats i més de 19 milions són desplaçats interns. Els atacs als infants no cessen. Des de la República Centreafricana fins al Sudan del Sud, des de Síria fins a l’Afganistan, les parts bel·ligerants estan desobeint una de les normes de guerra més bàsiques: la protecció de la infància.

Els infants s’han convertit en objectius del front de batalla. És la crisi moral de la nostra era: no podem acceptar que sigui una cosa normal.

Durant tots aquest mesos, s’hi podrà col·laborar enviant un SMS amb la paraula UNICEF al 606 fent un donatiu d’un euro per cada missatge enviat o fent-se soci trucant al 821 742. També s’hi pot col·laborar fent una donació a través del web www.unicef.ad. A més, durant els propers mesos, Unicef Andorra i els seus col·laboradors, organitzaran diferents actes i accions per a que tothom hi pugui col·laborar i participar. Els fons obtinguts es destinaran als programes d’emergència humanitària centrats en aquests països que representen les intervencions humanitàries més importants actualment: la crisi del refugiats a Bangla Desh i les crisis prolongades a la República Democràtica del Congo, al Nord-Est de Nigèria, al Sudan del Sud, a Síria i als països veïns, i al Iemen.

 

Perquè #InfantsenelPuntdeMira?
Els infants són objecte d’atacs en conflictes de tot el món. No podem acceptar que sigui una cosa normal.

UNICEF té l’objectiu d’assistir a 41 milions de nens i nenes en emergències

Milions d’infants que viuen en països afectats per conflictes i desastres no tenen accés a serveis essencials de protecció infantil, la qual cosa posa en perill el seu benestar i el seu futur.

Durant les emergències humanitàries, les conseqüències de la violència contra els infants poden ser la mort o danys greus i traumes duradors. Altres formes insidioses de violència afecten també als nens quan les emergències humanitàries els priven de salut, nutrició, aigua i sanejament, educació i altres necessitats bàsiques. En aquesta campanya es posa l’accent en la urgència de protegir els nens i les nenes de països en conflicte (des de la República Democràtica del Congo fins a Síria i Iemen) contra tot aquest tipus d’amenaces per a la seva vida, el seu benestar i la seva dignitat.

 

No més atacs contra els infants

El que necessiten els nens i les nenes per créixer correctament és que hi hagi pau. És fonamental per a ells que es redoblin els esforços per posar fi als conflictes armats actuals, aparentment incessants. No obstant això, els infants no poden estar esperant que arribi aquesta protecció: mentre les guerres continuen, mai hem d’acceptar els atacs contra ells.

Trenta anys després de l’adopció de la Convenció sobre els Drets de l’Infant i 70 anys després dels quatre Convenis de Ginebra (la base internacional jurídica de la protecció de civils en temps de guerra), ha arribat l’hora de dir “Prou! Prou de atacar als infants “.

 

UNICEF fa una crida a la protecció de la infància atrapada en conflictes armats

No és inevitable que els nens siguin l’objectiu dels conflictes, ni que els atacs deliberats i indiscriminats contra ells siguin una conseqüència dels conflictes. No és inevitable que les parts bel·ligerants bloquegin i prohibeixin l’assistència que podria salvar la vida dels infants, ni que milions de nens i nenes estiguin a la vora de la mort a causa de la malnutrició aguda greu, ni que se’ls obligui a beure aigua bruta i insalubre i, com a conseqüència, se’ls exposi a brots de malalties mortals, ni tampoc que els obliguin a abandonar l’escola per a la resta de la seva infància.

 

UNICEF insta totes les parts involucrades a:

• Posar fi a tots els atacs, deliberats i indiscriminats, que maten i mutilen als infants.
• Posar fi a la violència sexual i altres tipus de violència de gènere contra els nens i les nenes.
• Posar fi als atacs a l’educació, incloent-hi els atacs i les amenaces a estudiants, professors i escoles, i impedir que s’utilitzin les escoles amb fins militars.
• Posar fi als atacs a l’atenció mèdica, incloent-hi els treballadors de la salut, els hospitals i les instal·lacions de salut.
• Posar fi als atacs a instal·lacions i treballadors d’aigua i sanejament.
• Deixar de reclutar infants per a grups i forces armades, així com facilitar-ne la seva reintegració en les seves comunitats d’origen.
• Posar fi a la detenció de menors presumptament associats a grups i forces armades: alliberar-los, posar-los en mans de serveis de protecció i facilitar la seva reintegració en les seves comunitats.
• Deixar de prohibir als infants en situacions d’emergència l’accés a assistència humanitària essencial per sobreviure.

TOTES LES NOTÍCIES