Nova campanya de donació de sang a la Seu d’Urgell

Un donant de sang
Un donant de sang. Foto: ARXIU

Aquests dies, el Banc de Sang de Catalunya està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

La Seu d’Urgell és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma. Els dia 14 de setembre, la ciutat tornarà a acollir una campanya especial al Centre Cívic El Passeig, de 16.30 a 21 hores.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

 

Campanyes amb mesures de seguretat
El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

[do_widget id=category-posts-pro-64]