Nova avaria d’Internet i telefonia a la Seu, l’Alt Urgell i la Cerdanya

Bona part de la Seu d’Urgell, l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà, s’ha tornat a quedar aquest dimarts sense Internet ni telefonia fixa. El servei de Telefónica ha deixat de funcionar a primera hora del matí i la zona ha restat incomunicada a nivell virtual, per enèsima vegada, fins a tres quarts de 12 del migdia. L’afectació es calcula que ha arribat al 30 per cent dels usuaris, segons ha informat RàdioSeu.

Telefónica atribueix la causa de la interrupció en l’accés a l’ADSL i la línia de telèfon convencional a un intent de robatori de cable al Berguedà. Segons les mateixes fonts, els lladres haurien confós la xarxa de fibra òptica amb fil de coure.

Tal i com sol passar en aquests casos, l’absència de connexió telemàtica ha afectat l’activitat quotidiana d’empreses, comerços, administracions, centres educatius i particulars. Per a molts usuaris, l’única via de comunicació en aquest context ha estat el telèfon mòbil.

La darrera avaria important a la Seu va ser fa tot just un mes i mig, el 7 de desembre. Aquell incident es va convertir en un dels més greus que hi ha hagut, ja que va deixar la ciutat incomunicada més de deu hores, durant tota una jornada laboral i en ple pont de la Puríssima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *