Nova adjudicació per continuar amb la catalogació i dinamització del fons discogràfic de Ràdio Andorra

Edifici de Ràdio Andorra
Edifici de Ràdio Andorra. Foto: Arxiu

El Govern ha aprovat l’adjudicació definitiva per als treballs de catalogació i dinamització d’una part del fons discogràfic de Ràdio Andorra, corresponent a la sisena fase. El concurs s’ha adjudicat a l’empresa Triple Accés per un import total de 15.000 euros.

Amb l’adjudicació, la voluntat del Departament de Patrimoni Cultural és continuar fent l’inventari del fons discogràfic de l’antiga Ràdio Andorra, aplicar les tècniques necessàries destinades a la seva conservació, recuperació i posada en valor del fons mitjançant accions de dinamització.

En aquesta fase, es continuarà el tractament dels discs de vinil (singles i LP’s) entre els anys 1960 i 1985. De manera més concreta, es descriuran i catalogaran 5.000 discos entre senzills i LP’s. Els treballs de neteja, adequació dels suports, classificació i etiquetatge es faran a les instal·lacions que l’Arxiu Nacional d’Andorra ha adaptat per a aquet projecte, ubicades a Andorra la Vella, de dilluns a divendres. A més, l’empresa també haurà de presentar un projecte de dinamització del fons recuperat per tal de donar-lo a conèixer a la ciutadania. En ambdós casos, el termini d’execució és de 9 mesos.

Els treballs d’inventari i descripció del fons discogràfic de l’antiga Ràdio Andorra es van iniciar el 2013. Després de cinc campanyes s’han netejat i enfundat més de 85.000 discs i prop de 20.000 han estat catalogats i es troben accessibles online. A hores d’ara hi ha més de 700 caixes d’arxiu definitiu, el que representa la totalitat dels discs més antics de la col·lecció i bona part dels discos senzills.

TOTES LES NOTÍCIES