Nous ajuts per rehabilitar i repintar porxos i façanes del carrer Major i dels Canonges

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat avui la convocatòria de les subvencions per a rehabilitar i repintar porxos i façanes d’edificis del carrer Major i del carrer dels Canonges.

Com a novetat d’enguany, aquesta convocatòria s’amplia a 13 carrers més del centre històric de la ciutat. Els carrers inclosos en aquesta nova convocatòria d’ajuts són Sant Josep de Calassanç, passatge de la Missió, plaça del Carmen,carrer d ela Muralla, carrer del Pou, carrer del Carmen, carrer la Creu, carrer Estret, carrer de la Palma,  placeta de Sant Nicolau, Pati Palau, carrer Sant Agustí i carrer de la Roca.

A més a més, la convocatòria no només s’adreça a totes les persones físiques o jurídiques que vulguin fer alguna actuació durant aquest any 2018, sinó que també té efectes retroactius i poden ser subvencionables actuacions realitzades durant l’any 2017. Aquesta convocatòria compta amb una partida pressupostària de 50.000 euros.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font, afirma que aquesta nova convocatòria “segueix tenint la voluntat de millorar la conservació d’aquests porxos i façanes, ja que és indubtable que són un dels elements més representatius de la Seu d’Urgell”.

 

Presentació de sol·licituds

El període de presentació de la sol·licitud té dues fases. Les sol·licituds d’actuacions a edificis amb porxos dels carrers Major i dels Canonges s’hauran de lliurar a partir del proper 1 de març i fins el 29 del mateix mes. Pel que fa a les sol·licituds d’actuacions a la resta d’edificis dels carrers fixats en aquesta convocatòria, incloent-hi  els edificis amb porxos que no hagin concorregut a la primera fase, serà del 3 d’abril fins el 15 de desembre de 2018.

Tal i com indiquen les bases, els ajuts s’atorgaran per ordre de presentació de les sol·licituds a l’OAC de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i que compleixen amb tota la documentació que es demana.

 

Import i despeses subvencionables

Les subvencions que s’atorguin cobriran un màxim del 60% del pressupost de la rehabilitació i pintura de la façana. Aquest ajut pot arribar fins al 85% del total del cost de l’actuació si es realitza amb industrials de la Seu d’Urgell. L’import màxim de la subvenció serà de 2.000 euros si l’edifici té una única façana, i de 3.000 euros si en té més d’una.

La pintura que es faci servir per repintar s’haurà de fer amb el color o colors determinats a la normativa urbanística municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada