Nou seleccions disputaran el campionat classificatori per a l’Europeu de bàsquet 3×3 d’Escaldes

Un cop acceptada la candidatura per part de la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA), la parròquia d’Escaldes-Engordany es convertirà, els pròxims dies 25 i 26 de juny, en el centre del bàsquet europeu gràcies a la celebració del campionat classificatori per al pròxim Europeu de bàsquet 3×3, esdeveniment encara amb seu per determinar. Aquest cita, que reunirà a Andorra un total de nou seleccions amb representació tant masculina com femenina, serà el primer dels tres tornejos classificatoris que es disputaran, ja que Amsterdam i Poitiers (França) acolliran, el mateix cap de setmana de l’1 i 2 de juliol, els dos tornejos posteriors. Pel que fa als emplaçaments, el conseller d’Esports d’Escaldes-Engordany, Jordi Vilanova, ha detallat que es comptarà amb un total de quatre pistes.

D’aquesta manera, la pista central, que inclourà una pantalla gegant i una grada per a unes 500 persones, estarà ubicada a la plaça Coprínceps, mentre que les dues pistes d’entrenament s’ubicaran al Clot d’Emprivat. Quant a la quarta pista, s’instal·larà en l’interior del centre comercial illa Carlemany i es destinarà “exclusivament” a la celebració del concurs d’esmaixades. En cas de pluja la competició es traslladaria cap al pavelló del Prat Gran.

Un total de nou seleccions, entre les quals destaquen els “potents” combinats d’Espanya (medalla de plata en la primera edició dels Jocs Europeus de Bakú) i Eslovènia (primera selecció segons el rànquing FIBA), es donaran cita a Escaldes-Engordany, els pròxims dies 25 i 26 de juny, en el campionat classificatori per al pròxim Europeu de bàsquet 3×3, esdeveniment amb seu encara per determinar. En aquest sentit, el director tècnic de la Federació Andorrana de Bàsquet, Jaume Tomàs ha recalcat que “el potencial de bàsquet serà enorme i realment s’aplegarà la màxima representació del bàsquet 3×3 que es pot trobar avui en dia”.

Per la seva banda, el president de la Federació Andorrana de Bàsquet, Manel Fernàndez, ha assegurat que “estem davant un repte com mai la Federació havia tingut” i en aquest sentit ha destacat que l’organització d’aquesta competició “ens apassiona i estem convençuts que ho tirarem endavant”. A més, Fernàndez ha anunciat que la celebració d’aquest esdeveniment “anirà més enllà”, ja que tal com ha indicat, “hem signat un contracte amb la FIBA per repetir-lo durant el 2017 i 2018”. Respecte als altres dos països que acolliran els dos tornejos restants, Fernàndez ha comentat que “no descobrirem el potencial econòmic de França i els Països Baixos tenen molta experiència, ja que és el tercer any que acullen aquesta competició”.

Quant a la repercussió mediàtica que suposarà aquest esdeveniment, el director tècnic de la Federació Andorrana de Bàsquet, Jaume Tomàs, ha indicat que a banda del retorn directe que suposarà per a la parròquia l’arribada dels participants, un altre dels al·licients serà que tota la competició es podrà seguir via ‘streaming’ a través del canal de Youtube de la FIBA.

Respecte als diferents emplaçaments, amb dues pistes d’entrenament al Clot d’Emprivat, una central a la plaça Coprínceps i una interior al centre comercial illa Carlemany, Fernàndez ha assegurat que “l’espai és icònic i ens ofereix, amb un escenari urbà i un eix comercial proper, tot allò que la FIBA demana per jugar el 3×3”. Pel que fa al format de la competició, tota la lliga de classificació i el concurs d’esmaixades se celebrarà durant la primera jornada de dissabte, mentre que les fases classificatòries es disputaran el diumenge.

En relació al pressupost destinat, Fernàndez ha detallat que la inversió pot rondar els 100.000 euros i en aquest sentit ha recalcat que “és un repte enorme, ja que comptem amb una subvenció anual de 87.000 euros”.

Finalment, fent referència a la selecció andorrana, que s’entrena des del mes de novembre i està composta per 13 homes i 12 dones, el director tècnic de la Federació Andorrana de Bàsquet, Jaume Tomàs, ha detallat que només podran anar quatre jugadors per equip masculí i femení i, per tant, “s’haurà de fer una selecció prèvia atenent als aspectes tècnics que considerin els entrenadors”. Amb tot, malgrat recalcar que “no ens trobarem cap selecció de la nostra mida”, Tomàs ha recordat que “ja hem estat a punt de guanyar a seleccions tan potents com ara Brasil, Lituània o Alemanya”. “Anirem a per totes i a més tenim el factor pista a favor”, ha admès.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.