El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el Reglament regulador dels requisits per obtenir el certificat d’aptitud per a l’exercici de la professió d’advocat. Aquests requisits inclouen la superació d’un seguit de proves i també la superació d’una formació pràctica.

Tal com preveu la Llei de l’exercici de la professió d’advocat i del Col·legi d’Advocats d’Andorra, el Govern ha de regular l’accés a la professió d’advocat per via reglamentària, amb l’objectiu d’adequar els coneixements dels advocats a la funció social i als serveis que presten. Així, mitjançant aquest Reglament s’ha establert que els professionals hagin de superar un seguit de proves que van més enllà de l’obtenció de la titulació universitària.

Per poder optar al certificat, els professionals han de comptar amb un títol del nivell 4 del MATES en l’àmbit del Dret, i han de superar unes proves que convocarà el Col·legi d’Advocats, com a mínim cada sis mesos.

La convocatòria comptarà amb una prova escrita teòrica de dret andorrà i deontologia professional, una prova escrita pràctica de dret processal andorrà i una prova escrita de coneixement de la llengua catalana. Les persones que hagin superat les proves hauran de seguir una formació pràctica d’entre un i tres mesos, segons l’experiència que hagin acreditat.

Tot i el requeriment de superar aquestes proves, aquells candidats que hagin obtingut el Màster en dret andorrà quedaran exempts de realitzar-les.

A més, els que hagin obtingut el postgrau en dret andorrà estaran exempts de realitzar les proves de dret andorrà i deontologia professional i de llengua catalana, i els qui tinguin un títol de llengua catalana de nivell C1 no hauran de fer la prova corresponent.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha explicat que el contingut d’aquest reglament, igual que en el cas de la llei, s’ha treballat conjuntament amb el Col·legi Oficial d’Advocats d’Andorra. De fet, el col·legi participa activament, junt amb la Universitat d’Andorra, en la definició de les competències i els itineraris teòrics i pràctics que constituiran el títol oficial de màster de dret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada