bardina-jocEl Reglament regulador de l’explotació de concursos amb intervenció d’atzar, rifes, participacions de loteria i loteries de promoció o publicitàries, de forma presencial i no permanent ha estat aprovat, aquest dimecres pel Consell de Ministres.

Aquest reglament és el tercer que s’aprova per regular modalitats de jocs menors, després que ja s’aprovessin el Reglament de rifes itinerants presencials i el Reglament del quinto tradicional i altres jocs d’atzar amb finalitat benèfica i sense ànim de lucre, i s’emmarca en la llei de regulació dels jocs d’atzar.

El text, que ha estat presentat pel director del Consell Regulador Andorrà del Joc, Xavier Bardina, estableix les modalitats del joc que contempla la llicència de classe E, que són els concursos amb intervenció d’atzar, les rifes, les participacions de loteria i les loteries de promoció o publicitàries. A més, n’estableix el seu règim fiscal i el procediment sancionador.

La llicència de classe E, necessària per a aquestes modalitats de joc té una taxa de 500 euros.

Pel que fa als concursos amb intervenció d’atzar, la llicència n’autoritza un màxim de dues celebracions. Es defineix que els participants fan l’aportació econòmica que correspon a la tarifa especial del sms o trucada que realitzen per poder-hi participar i que el total dels premis per llicència no poden superar els 150.000 euros. Els concursos, a més, estan gravats per un impost del 20% sobre el Producte brut del joc.

Les rifes també estan sotmeses a l’obtenció de la llicència de classe E, i es poden fer dues celebracions per cada llicència. El preu que han de pagar els participants és el del valor de cada una de les butlletes que adquireixin, i el premi màxim que es pot distribuir per cada llicència està valorat en 300.000 euros. En aquest cas, els premis no poden ser dineraris. A més, s’ha de satisfer un impost del 20% sobre el producte brut del joc.

Quant a les participacions de loteria també se n’autoritzen un màxim de dos per llicència, i l’aportació que ha de fer el participant és un sobrepreu sobre el valor facial del títol de loteria. L’impost és del 10% sobre el sobrepreu, i els beneficis obtinguts per la venda estan exempts d’imposició si són inferiors als 5.000 euros.

Les loteries de promoció o publicitàries poden comportar premis en metàl·lic, espècies o serveis i el seu valor màxim el fixa l’operador. L’impost és del 3% sobre el valor dels premis, i per cada llicència es poden autoritzar sis promocions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada