corbiuEl Parc Natural de l’Alt Pirineu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural posarà en funcionament el proper dissabte 12 d’abril el programa de turisme familiar “Explora el Parc”.

Aquesta és una iniciativa impulsada per tres empreses locals (Aixortà, Nequa i Software i sistemes MAP) i compta amb el suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu, en el marc dels ajuts per al finançament d’actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya. Aquest programa té com a objectiu principal impulsar el turisme familiar al Parc Natural de l’Alt Pirineu, aprofitant que la Direcció General de Turisme, juntament amb l’Agència Catalana de Turisme, han acordat que el 2014 sigui l’Any del Turisme Familiar. L’eix principal s’estructura en un passaport de visita que els interessats podran adquirir, a partir del dissabte 12 d’abril i al preu d’1 euro, a les oficines del Parc Natural a Llavorsí i Montferrer, així com en alguns dels establiments adherits al programa.

El passaport del Parc és un llibret personal que qualsevol persona que visiti l’espai protegit pot comprar, tant a títol individual com familiar. Aquest material organitza les opcions de turisme familiar al Parc en diferents categories: equipaments, miradors, fires i activitats guiades.

L’explorador/a pot anar enregistrant cadascuna de les propostes que ha visitat, segellant la casella corresponent del seu passaport. En funció del nombre de segells que vagin aconseguint, els explorador/es del Parc són recompensats amb uns obsequis, des de gorres i punts de llibre a samarretes o fins i tot, una guia de flora i fauna del Parc. Per als més engrescats i intrèpids, es reserva el premi més valuós: l’oportunitat d’escollir d’entre una sèrie d’activitats a l’àmbit del Parc Natural.

El passaport té el suport d’un nou web, www.exploraelparc.cat, on es pot trobar la informació detallada del programa, com per exemple els llocs on es pot segellar i la seva ubicació geogràfica en un mapa, o un seguit de materials de descàrrega a manera de quaderns de camp, per poder preparar la visita al Parc des de casa, o bé jugar els dies de pluja o utilitzar-los durant les sortides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada