Nou Pla rector de la cooperació al desenvolupament 2016

El Govern ha aprovat el nou Pla rector de la cooperació al desenvolupament 2016 que inicia el procediment anual per a l’atorgament de subvencions públiques a les entitats cíviques d’Andorra i als altres actors que presentin projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament.

El Pla rector de la cooperació al desenvolupament defineix les línies directrius de la política andorrana de cooperació internacional al desenvolupament i la política en matèria d’ajuda humanitària.

Aquest any el Pla Rector s’ha modificat com a fruit d’un procés de reflexió entorn al compromís internacional adquirit, al 2015, per tots els Estats membres de les Nacions Unides en l’assoliment dels Objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides (ODS). En aquest sentit, es defineixen els 3 eixos prioritaris estratègics de l’ajuda al desenvolupament del Govern d’Andorra: l’educació, els grups vulnerables, en particular els infants, les dones i les persones amb discapacitat, i el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic amb una especial atenció a l’aigua. També s’hi especifiquen les diferents prioritats geogràfiques de la cooperació del Govern d’Andorra.

Mitjançant aquest Pla rector i l’atorgament de subvencions, es pretén fomentar la cooperació entre les entitats cíviques d’Andorra i l’administració pública per contribuir a generar una ciutadania activa i compromesa des de la participació i l’acció. L’objectiu és aconseguir una societat més justa, democràtica i responsable. Els resultats principals són doncs el desenvolupament comunitari i la dinamització del teixit social del país, a l’igual que la promoció de la cooperació i la solidaritat internacionals.

El pressupost 2016 destinat a la cooperació al desenvolupament i l’ajuda humanitària s’ha mantingut a 845.377,17 euros, idèntic al pressupost del 2015. Es divideix entre la cooperació bilateral (que inclou la subvenció a projectes de cooperació presentats per entitats cíviques andorranes), la cooperació multilateral, la cooperació triangular i les emergències (ajuda humanitària).

També es manté el procés simplificat per a la presentació de sol·licituds de subvencions de menys de 7.500 euros, i subvencions de fins a 3.000 euros per a projectes d’educació per al desenvolupament o sensibilització de la societat andorrana a la diversitat cultural.

La setmana vinent es publicarà al BOPA l’edicte que iniciarà el procediment anual per a l’atorgament de subvencions públiques a les entitats cíviques d’Andorra i als altres actors que presentin projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament i que aportarà totes les informacions necessàries sobre dita convocatòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.