Nou pas endavant per a la instal·lació de Mercadona a la Seu

mercadona

El ple de la Seu d’Urgell ha fet aquest dilluns l’aprovació provisional de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per tal que s’ubiqui una gran superfície comercial en un terreny ubicat entre les avingudes Valira i de les Valls d’Andorra (PERI 3), al nord de la ciutat. Aquest punt de l’ordre del dia va rebre el suport de CiU i el PP, mentre que Progrés, ERC i ICV hi van votar en contra.

Durant el període d’al.legacions només s’ha presentat un escrit en contra de la modificació del planejament, que ha estat desestimat. La documentació haurà de ser estudiada ara per la Comissió d’Urbanisme, que decidirà si tira endavant el projecte de forma definitiva. Aquesta gestió també es durà a terme pel que fa a la nova Trama Urbana Consolidada del municipi, que va rebre ahir el suport de CiU, ERC i el PP, i l’oposició de Progrés i ICV.

Els grups van votar en ambdós casos en coherència amb el posicionament expressat en el ple en què es va fer l’aprovació inicial dels canvis urbanístics.

Posicionaments

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla (CiU), va tornar a argumentar que la futura instal.lació de Mercadona a la Seu serà positiva per a la ciutat, com ho ha estat, per exemple, per Vielha. En aquest sentit, va assegurar que existeix una enquesta sobre una mostra de 400 urgellencs que indica que hi estan a favor un setanta per cent dels enquestats. L’equip de govern també va reiterar durant el plenari que el Pla Estratègic Comercial apunta al fet que aquesta gran superfície pot ajudar a dinamitzar econòmicament la Seu i convertir-la en “capital comercial del Pirineu”.

Per la seva banda, Progrés va tornar a expressar el rebuig a la forma de tramitació i la manca d’unanimitat en un tema “sensible” com és el canvi del model comercial a la ciutat. El seu portaveu, Òscar Ordeig, va manifestar la preocupació “perquè s’obre la porta a una altra gran superfície a la zona del parc de Bombers” i es va plantejar “què passarà en un futur amb el comerç local”.

Miquel Caminal, d’ERC, va exposar la disconformitat amb els criteris de l’equip de govern a l’hora de tirar endavant la iniciativa i va qüestionar la repercussió de la decisió en el sector comercial urgellenc.

Per la seva banda, Pere Millàs, portaveu del PP, va justificar el vot a favor “per coherència” i amb el convenciment que pot ser positiu per a la ciutat.

Més crític es va mostrar Antoni Viñals, d’ICV, que va apel.lar a la prudència i a no precipitar-se en un tema “controvertit”. Així mateix, va recordar que “una gran superfície vol fer negoci i no ser motor econòmic de res”.

El tinent d’alcalde d’Hisenda i Urbanisme, Jesús Fierro, va retreure als grups municipals que malgrat la seva oposició al projecte no hi hagin presentat al.legacions.