Nou impuls a la Fira de Productes Ecològics al Pirineu que se celebra dins la Fira de Sant Ermengol

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell està treballant per donar un nou impuls a la Fira de Productes Ecològics al Pirineu (PEP), que per quart any consecutiu se celebrarà al carrer dels Canonges, en el marc de la Fira de Sant Ermengol que té lloc el tercer cap de setmana del mes d’octubre.

En aquest sentit, la quarta edició de la Fira PEP oferirà tallers participatius, demostracions en directe, tastos comentats i xerrades per part dels mateixos productors ecològics presents en aquesta fira. “L’objectiu és dinamitzar i fer més atractiva aquesta fira de productes ecològics al carrer dels Canonges per als visitants de la Fira de Sant Ermengol, esdeveniment mil·lenari de la nostra ciutat”, remarca la tinent d’alcalde de Desenvolupament Local i Ocupació de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font.

D’altra banda, la Fira PEP també ha canviat la seva denominació passant de ser Fira de Productes Ecològics del Pirineu a Fira de Productes Ecològics al Pirineu, amb la voluntat d’atreure més varietat de productors ecològics encara que no tinguin seu social al Pirineu, i així esdevenir una fira més atractiva.

Una altra novetat de cara als productors que vulguin ser presents a la Fira PEP és la incorporació d’una fiança ‘simbòlica’ per tal donar cabuda a tots els professionals que realment hi vulguin ser presents i hagin formalitzat la inscripció.

Cal remarcar que els productors ecològics que vulguin prendre part en aquesta Fira PEP han de presentar una instància abans del 15 d’agost. Ho poden fer tant de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell com telemàtica al web de la Fira de Sant Ermengol (http://www.firasantermengol.caton a la pestanya de sol·licituds i instàncies podran emplenar el formulari corresponent.

La Fira PEP va néixer amb la finalitat de donar visibilitat a la producció, elaboració, transformació i comercialització ecològiques, tot facilitant la venda del producte en el marc de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. Aquesta fira té lloc en ple centre històric de la ciutat, concretament en el carrer dels Canonges i el carrer Santa Maria, a tocar de la catedral.

La Fira PEP està organitzada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i compta amb el suport del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).