Nou format per al Campionat d’Andorra de contrarellotge

L’Agrupació Ciclista Andorrana (ACA) ha presentat aquest dilluns el migdia l’11è Campionat d’Andorra de contrarellotge individual, el qual passa a dir-se Challenge Ordino Anyós Park, ja que per primer cop proposa a tots els participants una tercera competició que serà la suma de les dues proves que se celebren aquest dissabte, 30 de juliol. A les 9 del matí, els ciclistes faran la contrarellotge individual de 20 quilòmetres, entre la localitat d’Ordino i la Coma d’Arcalís. A les 22 hores, la competició es traslladarà fins al Túnel de les dos Valires, en una segona prova de 14 quilòmetres. A banda dels podis i premis per a aquestes dues, també se’n donaran pels que quedin millor classificats fent una suma dels temps de les dues competicions. La intenció és fer més atractiu el campionat i poder arribar als 100 participants, ha exposat el president de l’ACA, Josep Pujol.

 Aquest dissabte, 30 de juliol, tindrà lloc l’11è Campionat d’Andorra de contrarellotge individual, organitzat per l’Agrupació Ciclista Andorrana (ACA). Durant la jornada es faran dues proves, una cronoescalada de 20 quilòmetres que sortirà a les 9 del matí des de la localitat d’Ordino fins al forat de la Coma d’Arcalís, i una de nocturna, a les 22 hores i de 14 quilòmetres, que farà dues voltes al túnel de les Dos Valires (la qual entra dins el campionat nacional de contrarellotge). Com a novetat d’aquest any, i per intentar captar més corredors (l’objectiu marcat de l’ACA és assolir els 100 ciclistes), es proposa una tercera competició, que serà la suma dels temps de les dues proves de contrarellotge. Per aquest motiu aquest any la competició passa a anomenar-se Challenge Ordino Anyós Park. Serà a aquestes instal·lacions on es farà la cloenda i l’entrega de premis del campionat.

El president de l’ACA, Josep Pujol, ha explicat que, a banda d’aquesta novetat de fer “tres proves en dues”, també s’ha contractat una empresa per assolir un cronometratge més fidel i no fet de manera manual com es feia fins ara, davant les queixes d’alguns corredors. Així mateix, a la contrarellotge d’Ordino la sortida es farà en grup i no d’un en un, per fomentar “la competitivitat” i també per evitar problemes de trànsit durant massa estona. El temps de referència és de 36’38”, establert per un ciclista professional, el Chava Jiménez, durant una etapa de la Vuelta a Espanya.

Per la seva part, el conseller de Turisme i Esports del Comú d’Ordino, Jordi Serracanta, ha valorat de manera molt satisfactòria que la parròquia aculli de nou una competició relacionada amb el ciclisme, fet que l’ajuda a seguir consolidant-se com la parròquia d’aquest esport al país.

De moment ja s’han inscrit una quarantena de persones, sobretot de fora del país, ja que els nacionals acostumen a inscriure’s a última hora, ha exposat Pujol. De fet, fins “10 minuts abans de sortir” a competir es poden fer les inscripcions.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.