SFG

El Consell de Ministres, a proposta del ministre de Salut, Carles Alvarez, ha aprovat la modificació del Decret que regula el finançament al de medicaments especialment 100% per part de la CASS per tal d’incloure la cobertura total d’un nou medicament especialment costós per al tractament del virus de l’hepatitis C.

El fàrmac que s’incorpora a aquest decret és el Maviret® amb glecaprevir i pibrentasvir, un medicament de nova generació que ofereix taxes de seguretat i eficàcia molt elevades a preus inferiors als medicaments disponibles fins al moment que, a més simplifica els règims de tractament per la seva eficiència en tots els tipus de virus de l’hepatitis C.

Fins ara, tenint en compte el cost dels fàrmacs i l’evolució lenta de la malaltia, en què els pacients poden romandre asimptomàtics durant anys, el tractament amb els antivirals de nova generació es destinava als pacients que es trobaven en fases més avançades de la malaltia. Ara, amb la comercialització de Maviret®, es poden assolir objectius sanitaris més ambiciosos, com serien tractar un nombre més important de pacients, curar la malaltia en estadis inicials i evitar la transmissió del virus de persona a persona, i per tant, aturar l’aparició de nous casos.

Per al tractament de l’hepatitis C amb els fàrmacs disponibles, que són de dispensació hospitalària, existeix una Comissió específica, formada per experts en la malaltia i en els medicaments, que valoren l’adequació del tractament a cada pacient.

Des de l’any 2015, en què es van incorporar a l’arsenal terapèutic els nous fàrmacs antivirals per al tractament de la infecció crònica pel virus de l’hepatitis C s’han tractat un total de 32 pacients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada