Nou èxit de la 7a edició de la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, Picurt, que s’ha clos aquest dissabte a Artedó. Els assistents a la darrera jornada de projeccions van gaudir de la producció pròpia del 2013, ‘L’excusa’, d’Albert Galindo i Albert Cristòfol, i d’altres curts com ‘Seda i ciment’, de l’urgellenc Toni Lombarte, que comptava amb la col.laboració d’Estripagecs Teatre.

La directora de Picurt, Montse Guiu, agraïa en finalitzar les projeccions la bona rebuda del públic i expressava la voluntat de continuar tirant endavant el festival. “Tenim la voluntat de seguir parlant de nosaltres i d’exportar la nostra cultura per créixer i ser més conscients de qui som i quin és el nostre entorn”, explicava.

L’acte de cloenda va comptar amb la presència de les actrius Carme Sansa, que té vincles amb la Seu i va rebre un reconeixement a la seva trajectòria cinematogràfica, i Mercè Arànega. Ambdues van lloar la iniciativa i la ubicació. A més a més, van garantir el seu suport “incondicional” al certamen.

Cinc dies de projeccions

La Mostra es va inaugurar dimarts amb la projecció del film Solitud (1991), de Romà Guardiet, rodada en gran part al Boscalt, Ansovell, i la pel.lícula La belle au bois dormant, un curtmetratge amb efectes especials del cineasta Segundo de Chomón amb música en directe d’Arnau Obiols i Pau Vidal.

La resta de la setmana hi va haver projeccions als Cinemes Guiu i al Parc Olímpic del Segre i vesprades temàtiques dedicades a l’alpinisme, el piragüisme i el parapent. Divendres, també va tenir lloc lloc la jornada de reflexió i debat dedicada al territori i al paisatge amb la participació d´Eduardo Martínez de Pisón i Joan Nogué.

La cartellera s’ha acompanyat d’activitats paral·leles com exposicions, concerts, animacions per grans i petits, un rocòdrom, gastronomia, poesia i ecopassejades. Durant el cap de setmana s’ha celebrat també la segona edició del “Curs de gravació i rodatge d’esports d’aventura i natura”, organitzat conjuntament entre el CEP i el Departament de Comunicació Audiovisual de la universitat Blanquerna. Per la seva banda, la Universitat Autònoma de Barcelona amb la participació del Gabinet de Comunicació i Educació, que col·labora en la difusió i promoció de la Mostra, ha organitzat diversos cursos i tallers adreçats a tos els participants.