El Campus Universitari de la Llengua Catalana acollirà enguany un total de 29 estudiants de diversos països que participaran en les activitats per conèixer la llengua i la cultura catalanes, una setmana a Andorra i una setmana a Girona. Del 19 al 26 de juliol se celebrarà a Andorra la Vella i continuarà fins el 2 d’agost a Girona, sota les directrius de l’Institut Ramon Llull (IRL).

El proper dia 20 de juliol tindrà lloc, al vestíbul del Centre Cultural la Llacuna, la inauguració oficial del campus, que es farà alhora que la inauguració de la mostra textual i fotogràfica intitulada: “2002-2014: Tot fent campus!”.

El Campus Universitari de la llengua catalana és una iniciativa conjunta del Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull. Enguany s’acolliran 29 estudiants (8 nois i 21 noies) de països com Alemanya, d’on vénen sis alumnes, de Cuba, Israel, Rússia, Estats Units, República Txeca, Polònia, Bulgària, França i Sèrbia, entre altres països.

Els participants del campus són universitaris que estudien català als seus països d’origen, i han superat, almenys, un curs de 60 hores lectives per poder ser acceptats al campus. Els estudiants reben 30 hores lectives de català i almenys 15 hores de cursos d’extensió cultural i un intens procés d’immersió sociolingüística i cultural que contempla la coneixença de costums i la gastronomia de cada territori.

Com en edicions anteriors, els organitzadors de la setmana andorrana procuren posar el Campus universitari a l’abast de tothom amb concerts gratuïts de música en català.

El 2015 és el torn del cantautor Roger Mas, que actuarà el dilluns 20, als entorns de l’església de santa Coloma, a les 22 hores, en un concert en què donarà a conèixer algunes de les seves noves cançons, tot just acabades d’enregistrar, fruit de conjuminar només veu i guitarra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada