Nou espectacle de l’ENA a Madrid

Dirigida per Andrés Lima (Premio Nacional de Teatro 2019), PROSTITUCIÓN és una coproducció de Check-In Producciones, Teatro Español, Escena Nacional d’Andorra, Molinos de Papel, Asuntos Culturales i Mama Floriana.

Un any de treball d’investigació sobre un tema que travessa la societat, humana, política, social i econòmicament: la prostitució. Carmen Machi, Nathalie Poza i Carolina Yuste es submergeixen en un món ple de controversies en aquest espectacle teatral, musical i documental, que també compta amb Laia Vallès incorporant la música en directe, i que beu a nivell formal del teatre de cabaret.

L’obra s’estrena al Teatro Español de Madrid el 17 de gener i estarà en cartellera fins el 23 de febrer. L’espectacle ha tancat una gira de més de 30 bolos durant aquest any, que recorrerà tot l’Estat Espanyol i Andorra.

L’Escena Nacional d’Andorra, com a coproductora, incorpora a l’equip artístic, a petició de la companyia, a Alfons Casal com a ajudant de direcció i a Hector Mas en la producció executiva, que han format part del projecte des dels tallers de creació al mes de juny, setembre i novembre, previs als assajos de dos mesos a Madrid. L’obra s’estrenarà a l’Auditori Claror el novembre de 2020.

 

SINÒPSI

El tema: la Prostitució. El problema: la trata, tràfic i explotació sexual de dones i nenes (i tot el que se’n deriva: immigració ilegal, drogues, violència de gènere,…). Les bases del problema: la mercantilització de l’ésser humà. La indústria al voltant de la venta del sexe, la indústria del plaer. Els diners.

Abolició, legalització, estigmatització, prejudicis morals, culturals, religiosos i interessos econòmics i polítics fan de la prostitució un tema transversal que ens afecta a tots i que molts desconeixen.

L’euip artístic aproparà al públic la seva veu i emoció des de l’entrevista a peu de carrer fins a la música en directe. Les prostitutes alçaran aquesta veu.

 

SOBRE EL PROJECTE

PROSTITUCIÓN és un espectacle que posa en el centre un problema social amagat a vista de tothom.

Abans de desenvolupar la part teatral, s’ha treballat una exploració documental en el que han participat l’equip artístic i tècnic, professionals del teatre, experts en el tema i diverses associacions, a més de les pròpies protagonistes del món de la prostitució.

Molinos de Papel, responsables de programes com ‘Callejeros’ i altres projectes de periodisme documental, han estat els encarregats de produïr i gestionar la part documental.

PROSTITUCIÓN està basada en textos i testimonis reals de Virginie Despentes, Amelia Tiganus, Juan Cavestany, i diversos testimonis de prostitutes; en la informació de professionals experts i en el treball d’associacions como Caritas, Juezas por la Democracia o APRAMP (Asociación para la prevención, reinserción y atención a la mujer prostituida).

És el resultat d’un treball previ d’investigació que s’ha anat configurant a través de reportatges, entrevistes, documentals, tallers,…suamats a un procés creatiu i de ficció que porta a escena un món ocult i fosc per a crear un debat sense vels ni censura.