El cos de Policia i el cos de Duana han incautat 6.150 paquets de tabac, amb un valor de 21.402 €. Els fets van succeir el passat dijous, quan els grups antifrau de les dues institucions van localitzar i detenir a Juberri a nou persones no residents d’entre 19 i 48 anys i va controlar dos menors d’edat per presumptes delictes de contraban de tabac i una associació il·lícita.

Les persones detingudes adquirien petites quantitats de tabac en establiments del Pas de la Casa, per després traslladar els paquets a tres vehicles estacionats a la mateixa vila. Segons informa la Policia, els detinguts guardaven el tabac en vuit motxilles de grans dimensions que els permetessin carregar-lo i transportar-lo a peu per la muntanya. Tres dels integrants del grup havien de tornar a portar els vehicles fins al lloc convingut, per recollir tant als traginers com als cartons de tabac que transportaven per la muntanya. A causa de la intensificació dels controls policials i duaners a la frontera amb França, el grup hauria decidit passar els fardells pels passos de muntanya que uneixen Andorra amb Espanya.

El dispositiu policial, format per set policies i tres duaners, va confiscar durant l’operació, a més del tabac, tres cotxes amb matrícula francesa, 4.190 € en efectiu i diversa documentació rellevant per a la investigació. Els detinguts van ser posats a disposició judicial l’endemà dels fets, mentre que els menors, els quals els investigadors creuen que poden tenir funcions operatives dins del grup, es van traslladar al Centre d’Acolliment d’Infants.

Els cossos mantenen oberta la investigació donat que no descarten que els detinguts del passat dijous formin part del mateix grup que van detenir la setmana passada, sent de nacionalitat albanesa i kosovar i de la regió de Toulouse. En una setmana s’han realitzat tres operacions, en les que s’han detingut a catorze persones per contraban de tabac i associació il·lícita, amb un total d’11.740 paquets de tabac valorats en 39.581 €. Les actuacions de la policia s’emmarquen en el pla de lluita contra el contraban, que duen a terme conjuntament els cossos de Policia i de Duana andorrans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada