Nou ciutadans d’Andorra resulten il·lesos en l’accident del creuer “Costa Concordia” a Itàlia

El ministeri d’Afers Exteriors informa que té constància que nou ciutadans d’Andorra que viatjaven en el creuer “Costa Concordia”, que es va encallar la nit de divendres a la regió italiana de la Toscana, han sortit il·lesos de l’accident. Es tracta de sis turistes de nacionalitat andorrana, dos residents dominicans, i una resident espanyola.

El ministeri d’Exteriors, en col·laboració amb Interior i Presidència, ha coordinat el dispositiu destinat a donar assistència als accidentats. Ha confirmat que tots ells es troben en bon estat de salut. El Govern ha vetllat per localitzar i garantir que les famílies eren convenientment informades.

El ministeri també ha establert contactes amb les autoritats espanyoles per activar els mecanismes d’assistència consular previstos en el Tractat de Bon Veïnatge de l’any 1993. Així s’ha pres contacte amb l’ambaixador espanyol a Andorra, Alberto Moreno, i amb el consolat d’Espanya a Roma.

També s’han realitzat contactes amb la companyia de creuers Costa, una agència de viatges del país afectada i l’Associació d’Agències de Viatges. El Govern està a l’espera de rebre informació suplementària per confirmar que no hi hagi més ciutadans d’Andorra implicats en el tràgic sinistre. El consolat espanyol a Roma ha informat al ministeri d’Exteriors que es posaran tots els mitjans per tal que la repatriació tingui lloc en les pròximes 48 hores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.