L’Escola de Pares de la Seu d’Urgell obrirà aquest divendres, 21 de febrer, un cicle de quatre xerrades dedicades a diferents trastorns de l’aprenentatge, incloses en el programa de xerrades per aquest curs 2013-2014.

Aquestes xerrades, que són obertes a totes les famílies alturgellenques, tenen com a objectiu sensibilitzar i donar a conèixer quins són els trastorns d’aprenentatge més freqüents, informar i orientar als pares sobre les pautes i recomanacions més adequades en cadascun d’ells.

La primera xerrada amb el títol ‘Introducció als principals trastorns de l’aprenentatge’ tindrà lloc aquest divendres a les 19.30 hores a la Biblioteca Sant Agustí, a càrrec de la neuropsicòloga Sandra Navarro.

La següent d’aquest cicle serà el divendres 21 de març, a les les 19.30 hores, amb una xerrada sobre el TDAH a càrrec de Susanna Forné, neuropsicòloga, i Meritxell Pinyol, psicopedagoga.

La següent serà dissabte 5 d’abril, a les 11 del matí, sobre discalcúlia i trastorns de la coordinació motriu, a càrrec d’Anna Sanguinetti, neuropsicòloga UTAE.

Per dissabte 10 de maig, a les 11 del matí, es parlarà sobre la dislèxia, a càrrec de Susanna Forné, neuropsicòloga. Aquesta quarta xerrada tancarà el cicle dedicat als trastorns de l’aprenentatge.

Trastorns de l’aprenentatge

Els trastorns d’aprenentatge són una causa molt freqüent de fracàs escolar, afecten entre el 5 i el 15 % de la població en edat escolar. Són trastorns de base neurobiològica que condicionen que un infant amb una intel·ligència normal i malgrat rebre una escolaritat adequada, tingui dificultats per avançar en els seus aprenentatges.

Els trastorns d’aprenentatge persisteixen al llarg de la vida i difereixen de les dificultats transitòries que poden presentar alguns infants a l’inici de determinats aprenentatges. Els primers símptomes comencen a fer-se evidents en les etapes de preescolar i de cicle inicial. Hi ha diversos trastorns d’aprenentatge i aquests afecten àrees diferents, la lectoescriptura, les matemàtiques, l’atenció, la motricitat, l’orientació espacial, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada