Nou acord de col·laboració entre el Carnet Jove i l’Institut Andorrà de les Dones

Uns joves llegint
Uns joves llegint (freepik)

L’Associació Carnet Jove Andorra i l’Institut Andorrà de les Dones (IAD) han signat un conveni de col·laboració per a desenvolupar projectes que fomentin la igualtat de gènere entre les persones joves. Entre les línies l’acord hi ha la realització de píndoles d’informació i enquestes i estudis per a copsar l’opinió i la realitat dels joves. En un futur també es preveu la possibilitat de realitzar activitats conjuntes, així com accions i campanyes de comunicació destinades a joves de 12 a 30 anys.

Aquest acord s’emmarca dins de l’objectiu estratègic del Carnet Jove Andorra d’activar línies d’actuació i apropar informació i serveis als joves relacionades amb la promoció de la igualtat de tots els gèneres.  Alhora, s’alinea amb les línies d’actuació del pla estratègic de l’Institut Andorrà de les Dones de promocionar les relacions igualitàries i la lluita contra els estereotips sexuals i sexistes, així com fomentar la corresponsabilitat familiar i la conciliació personal i laboral.Informació juvenil de qualitat per al jovent

Una de les accions amb les que ja s’ha treballat és la generació i difusió d’informació de qualitat per al jovent a través dels canals de comunicació del Carnet Jove Andorra, principalment l’App i les xarxes socials.  

Entre les informacions treballades hi ha píndoles d’informació relacionades amb la identitat, l’expressió de gènere, estereotips i rols i com és relacionen les persones joves entre elles. Finalment, també es divulguen recursos i serveis disponibles al país.Enquesta de rols de gènere i estereotips entre les persones joves

A principis del mes de juny s’ha realitzat una enquesta a joves de 12 a 30 anys per a reconèixer i valorar la incidència dels estereotips i els rols de gènere en les situacions quotidianes, comprendre com aquests es perceben, s’aprenen i s’interioritzen, així com la seva vigència i força actuals. Això inclou identificar les discriminacions i els motius que les causen, així com les relacions de poder, la diferència, la desigualtat i la discriminació basades en el sexe o el gènere, i els models de relació afectiva que en resulten.

Actualment s’estan estudiant les respostes i properament se’n presentaran els resultats.

[do_widget id=category-posts-pro-64]