La normalitat ha estat la tònica general en l’obertura dels col·legis electorals. Puntualment, a les nou del matí s’ha donat el tret de sortida a una jornada electoral que ha de servir per determinar qui encapçalarà els set comuns durant els propers quatre anys. 25.109 persones, un 12,5% més que al 2011, estan cridades a les urnes, un vot que podran exercir fins a les 19 hores a les seus habilitades a tots els comuns. Enguany, com a novetat, els ciutadans del Pas de la Casa podran votar en la urna instal·lada a la població, i que els evitarà desplaçar-se fins a Encamp.

Com és habitual, la normalitat és la paraula que defineix l’inici de la jornada electorals. Els més matiners ja han pogut exercir els seu dret a vot als respectius espais habilitats pels comuns. No hi han faltat els tradicionals votants vestits amb roba d’esquí i que voten a primera hora per poder gaudir la resta del dia d’una jornada a les pistes.

Cal tenir en compte que 5.527 electors han dipositat el seu vot per a les eleccions comunals a la Batllia. Tot i que el percentatge respecte al total de l’electorat és inferior al de fa 4 anys (23,67%), la xifra absoluta és superior, pel nombre més gran d’electors cridats a les urnes enguany, 25.109. A més, inclou el vot per correu.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada