david lionel borges 1

Participació més baixa de l’esperada a les eleccions a conseller de la comunitat lusa al Principat. S’esperava el sufragi d’un 5% del cens i finalment ha estat del 3%, amb un total de 42 votants sobre 1.400 persones. Només hi havia un candidat: el president de la Casa de Portugal, David Lionel Borges. 

A primera hora del matí havien votat unes 20 persones i durant tot el dia ho han acabat fent 42. Una xifra molt baixa, del 3% del cens, però suficient per donar la victòria a l’únic candidat amb el 95% dels vots a favor. Les darreres eleccions van tenir lloc el 2008 a causa d´una reforma legislativa, que n´ha provocat l´endarreriment fins a set anys, en comptes dels quatre habituals. La proximitat de la diada de Meritxell ha fet que molts ciutadans aprofitin per fer pont i això, sumat al descontentament general, explica la baixa participació.

La voluntat de Borges és poder fer d´altaveu de les problemàtiques que afecten la comunitat portuguesa al país i millorar la fluïdesa de les relacions entre la societat i els seus representants a Lisboa. També la de facilitar la difusió de la informació tramesa des de Portugal als ciutadans del Principat.

Entre les prioritats del nou conseller hi ha els empresaris i els joves. Dos col·lectius que poden ser claus per al desenvolupament d´oportunitats per a la comunitat lusa del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada