Només el 17% de les empreses energètiques s’han digitalitzat per complet

Una mà encenent un forn
Són molt poques les empreses energètiques que s’han digitalitzat completament (iStock)

A causa de les pressions actuals sobre el sector de l’energia, les eines que ajuden a maximitzar el temps d’activitat i impulsar l’eficiència a través d’una millor gestió d’actius són clau. Per això, des d’IFS, companyia global de programari empresarial en el núvol, posen el focus a obtenir una visió global de les necessitats del sector a través d’un estudi entre més de 600 alts càrrecs en grans entitats en l’àmbit global.

En aquest sentit, l’informe assenyala que continuen existint barreres significatives per a l’adopció de tecnologia. Concretament, gairebé tres de cada deu (29%) assegura que la principal barrera és la incapacitat de mesurar amb precisió el valor de la inversió durant el procés de transformació digital.

“Les empreses enquestades volen KPIs per a millorar la utilització de recursos (34%), estendre la vida útil dels actius (30%) i augmentar la confiança dels actius (28%)” explica Gonzalo Valle, presales manager d’IFS.

Per part seva, Carol Johnston, responsable d’Energy i Utilities d’IFS, assegura que “les empreses del sector de l’energia acostumen a ser molt poc inclinades al risc i, amb freqüència, s’enfronten a reguladors i altres parts interessades que exigeixen proves de rendibilitat de la inversió. La incapacitat de posar un número quantificable sobre el qual obtindran la seva despesa i quant, per tant, els impedeix progressar”.

A més, existeixen altres barreres que influeixen en la consolidació de la transformació digital entre les organitzacions com: la falta de claredat sobre els recursos (26%), la falta de consens sobre les prioritats en tot el seu equip de lideratge (24%) i els costos (19%).

És per això que, tan sols el 17% de les empreses enquestades reconeixen haver completat els seus viatges de transformació digital. D’elles un 65% opta per a abordar una funció únicament, enfront del 18% que comença amb una solució de gestió d’actius.

“Quan se’ls va demanar als enquestats que consideressin el què volien d’una solució de gestió d’actius, el manteniment millorat, la programació i l’enviament van ser l’elecció del 71%, seguit de la millora de la gestió de la cadena de subministrament i la reducció dels costos d’inventari per al 70%, la mobilitat el 69% i el suport per a unitats compatibles per a un altre 69%” apunta Vall.

D’altra banda, des d’una perspectiva de transformació digital, el 38% considera que l’energia sostenible té el major impacte en la seva empresa, seguida dels nous models comercials i l’estratègia de gestió d’actius (tots dos amb el 37%). Així el 72% de les empreses del sector energètic destaca l’anàlisi de dades com un dels factors més importants, enfront del 70% que fa referència als assistents virtuals i el 69% a la Internet de les Coses (IoT).

Amb tot això, aquestes són barreres que els proveïdors de programari més avançat com IFS estan superant, a través de plataformes componibles que els ajuden a abordar els seus majors punts febles de manera incremental i generar una rendibilitat de la inversió mesurable de manera constant al llarg del temps.

 

Per Tecnonews | @TecnoNewsInfo

TOTES LES NOTÍCIES