alcobe

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha informat que del total de 600 sol·licituds d’inversió estrangera rebudes des de l’entrada en vigor de la Llei, només 51 han estat acompanyades per Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), i que dels 155 negocis que s’han materialitzat, l’organisme ha participat en 24. Alcobé ha donat aquestes xifres a demanda del president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, que ha lamentat que l’ADI sigui un organisme ‘tan obscur’ i ha instat el Govern a començar a demanar-li més resultats i a revisar el seu pressupost.

El ministre Jordi Alcobé ha justificat les xifres dient que l’ADI té altres projectes a banda d’intervenir en les demandes d’inversió estrangera, com és el programa de finançament preferent, l’acompanyament dels tres clústers o el projecte Google Business Photo. A més, també ha assegurat que l’èxit de les sol·licituds d’inversió estrangera és doble quan intervé l’entitat, però ha afegit que l’ADI no és una gestoria, només és una eina per informar però no fa la feina que correspon als professionals del país.

Baixen els inscrits al Servei d’Ocupació al novembre

El ministre d’Interior i Justícia, Xavier Espot, ha aprofitat una pregunta del president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, per anunciar que les xifres del Servei d’Ocupació, tot i que van augmentar a l’octubre, han tornat a millorar al novembre, reduint-se un 5% passant de 1.024 a 974 inscrits.

La pregunta de David Rios anava encaminada a demanar programes d’ocupació específics per als desocupats d’entre 40 i 59 anys, tenint en compte que són les persones que tenen més dificultats per trobar feina. Espot ha indicat que el nombre de desocupats és molt equilibrat per a totes les franges d’edat, i que no creu convenient crear un programa ocupacional específic per a una franja determinada, però ha assegurat que sí que se’ls dóna una atenció particular que es vehicula a través dels programes de formació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada