El Govern, a petició del titular d’Afers Exteriors, ha nomenat a Pere Vilanova, membre, per part d’Andorra, a la Comissió Europea per a la Democràcia per mitjà del Dret, coneguda com a Comissió de Venècia. Vilanova substituirà en el càrrec a Miquel Àngel Canturri. El mandat actual del nou expert continuarà el període de mandat de l’anterior i finalitzarà el 2 de maig del 2018. Aquest mandat podrà ser renovat per 4 anys.

La Comissió de Venècia del Consell d’Europa, és un grup d’experts altament qualificats en qüestions jurídiques i en particulars qüestions de dret constitucional. Cada Estat membre nomena el seu membre expert. Els membres es reuneixen en sessions plenàries 4 cops a l’any a Venècia. A més, els experts efectuen missions específiques sobre el terreny encarregades a cada membre i remunerades per la Comissió. L’objectiu d’aquestes missions és assessorar els estats membres de la Comissió de Venècia en el desenvolupament dels processos constitucionals i per l’adequació dels sistemes jurídics i institucionals a les normes internacionals en matèria de democràcia i drets humans, en particular les reformes constitucionals, modificacions dels sistemes judicials o la participació en la vida pública de les persones que pertanyen a minories.

Els 47 Estats membres del Consell d’Europa són membres de la Comissió de Venècia. També són estats membres: Algèria, Brasil, Xile, República de Corea, Estats Units d’Amèrica, Israel, Kazakhstan, Kirguizistan, Kosovo, Marroc, Mèxic, Perú i Tunísia.

Pere Vilanova Trias és catedràtic professor des de 1977 al Departament de Dret Constitucional i Ciència Política de la Facultat de Dret, a la Universitat de Barcelona.

Del 1994 al 1999 va ser Cap d’Estudis de la Llicenciatura de Ciència Política i de l’Administració. Del 1999 al 2003 n’és el director del Departament.

Ha impartit classes i seminaris a diversos països del món.

Entre el 1991 i el 1992 és nomenat cap dels assessors del Consell General per a l’elaboració del text de la Constitució d’Andorra.

Del 1993 al 2003 va ser Magistrat del Tribunal Constitucional d’Andorra, i de l’any 2000 al 2002, en va ser el President.

El 1996, és nomenat cap de l’Oficina Jurídica de la EUAM (European Union Administration of Mostar). Del 1998 a l’any 2000 va exercir d’assessor del cap de OHR (Office of the High Representative), Carlos Westendorp, a Bòsnia i Hercegovina.

Del desembre del 2013 al desembre del 2015 és membre i president del Comitè Nacional de Bioètica d’Andorra.

Foto: 8tv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada