El consell de ministres ha aprovat el decret d’estructuració del Ministeri d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions.

El ministeri queda estructurat en una Secretaria d’Estat d’Administració Pública que inclou el servei de Tràmits i el Departament de Sistemes d’Informació. L’altra pota del ministeri és el Departament de Transports.

En paral·lel el consell de ministres ha aprovat el nomenament de Miquel Haro com a director de Sistemes d’Informació i Irene González com a directora de Transports.

Miquel Haro Ricart (55 anys) és enginyer tècnic en Informàtica per la Universitat Paul Sabatier (Toulouse III). Ha desenvolupat la seva carrera en el sector públic i privat. L’any 1992, just després de finalitzar els estudis, s’incorpora al Centre Nacional d’Informàtica d’Andorra (CNIA) com a analista programador, funcions que desenvolupa durant vuit anys. Funda l’empresa d’informàtica SPAI el gener del 1991 i exerceix com a gerent fins el juny de 1997. 

Posteriorment, participa com a col·laborador extern en projectes de desenvolupament d’aplicacions informàtiques per a FEDA i un grup farmacèutic. El gener del 1998 torna al CNIA com a Cap d’àrea de desenvolupament de Sistemes d’Informació, funcions que continua desenvolupant a partir del 2002 i fins l’actualitat al Departament de Sistemes d’Informació del Govern.

Irene González (51 anys), fins ara directora del Departament d’Indústria, és llicenciada en Obres Públiques i Enginyeria Civil per la Universitat de Rangueuil a Toulouse.  Entre el 1985 i el 1994 va treballar al sector privat com a projectista, i entre l’any 1994 i 2000 va treballar com a directora a una empresa d’inspecció i control. Al març del 2000 va entrar a l’Administració Pública com a tècnica del Servei de Planificació i Gestió del Transport, treball que va desenvolupar fins al juny del 2009. Des del juliol del 2009 fins a l’abril del 2013 va ocupar el càrrec de directora del Departament de Suport (serveis transversals de l’Administració Pública). Des del juliol del 2009 és la presidenta de la Junta de Contractació Administrativa i des del desembre del 2009 és la persona designada per Govern com a pèrit de la Comissió d’Expropiació.

El Govern també ha aprovat el nomenament de Marc Rossell, fins ara director del departament de Medi Ambient, com a director general de Medi Ambient i Sostenibilitat.

Rossell, de 40 anys, té una llicenciatura en Física i Química per la Universitat Paul Sabatier de Tolosa i també és diplomat en Dret Urbanístic, en Administració pública i en Qualitat per a les Indústries.

A nivell professional, va assumir al 2011 les funcions de director del departament de Medi Ambient del Govern, mentre que anteriorment havia estat cap d’Unitat de Medi Atmosfèric i Residus. Rossell, que es va incorporar a l’Administració al 2001, també va treballar en el Pla Estratègic de l’Energia d’Andorra 2006-2015 i va ser cap d’Unitat de Medi Atmosfèric.

D’altra banda, i també en matèria de Medi Ambient i Sostenibilitat, el Govern ha aprovat avui el decret de creació de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, així com el decret de nomenament de Carles Miquel com a cap d’aquesta oficina. Miquel substituirà el fins ara responsable de l’Oficina de l’Energia, Francesc Puigdemassa, i s’encarregarà de liderar el nou ens amb la nova denominació i funcions.

Carles Miquel (39 anys) és enginyer superior en Aigua i Medi Ambient i enginyer tècnic en Obres Públiques. Des del 1998, ha treballat en el desplegament del pla de sanejament d’Andorra.

Ha estat responsable de l’explotació de la xarxa de seguiment de la qualitat de les aigües superficials i de l’elaboració dels mapes i informes sobre qualitat que se’n deriven i ha representat el Departament de Medi Ambient a la comissió interministerial de l’aigua destinada a consum humà. Des del 2011, ha treballat en la organització del Procés d’adaptació d’Andorra al canvi climàtic i la participació com a referent d’Andorra a l’Observatori pirinenc del canvi climàtic. També ha estat el punt focal d’Andorra pel Conveni marc de Nacions unides sobre el canvi climàtic, liderant el grup de treball encarregat de les comunicacions nacionals d’Andorra prop de la comunitat internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada