Nomen qualifica la querella del Govern de “cortina de fum” per tapar la privatització de Vall Banc

La cooperativa Raiffeisen considera que la querella del Govern contra exdirectius i exgestors de BPA és una cortina de fum. El president de la cooperativa, Eusebi Nomen, denuncia que amb la venda de Vall Banc a JC Flowers es privatitza una entitat pont. Per això avisa l´AREB que o fa pública la base legal de la venda o la impugnarà. Nomen assegura que si s´ha privatitzat el banc pont s´ha posat en greu risc els clients.

El president de la cooperativa Raiffeisen Andorra, Eusebi Nomen, creu que la querella del Govern contra exdirectius i exgestors de BPA està fora de lloc i que qui hauria de fer-la és la fiscalia.

“Un Govern no es querella, això no es fa”, ha denunciat, afegint que en tot cas es “es pot personar coma part civil en una querella”. Per a ell, això són “comportaments propis de cortines de fum”.

Segons Nomen es vol tapar que amb la venda de Vall Banc a JC Flowers s´ha privatitzat una entitat pont, amb el risc que comporta pels clients. El president de Raiffeisen creu que “aquest banc no està sotmès als mecanismes de control, garantia, exigencia de solvencia i liquiditat que s’exigeix a qualsevol entitat del país”.

La cooperativa ha demanat a l´AREB que publiqui la base legal segons la qual Vall Banc ha deixat de ser una entitat pont i s´ha venut a JC Flowers malgrat no ser un banc.Si l´AREB no fa pública aquesta informació, la cooperativa avisa que impugnarà la venda i arribarà, si cal, a la via penal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *