adob

Les plantes s’alimenten dels minerals que conté la terra, com el nitrogen (N), fòsfor (P), el potassi (K) i el calci (Ca), que normalment es troben en forma de sals, però també necessiten nodrir-se amb altres elements més petits com el ferro (Fe), sofre (S), magnesi (Mg), bor (B), zinc (Zn) o manganès (Mn), entre d’altres.

Generalment, els substrats que estan a la venda contenen una formulació universal que inclou tots aquests components i són recomanables per a tot tipus de plantes, però passats pocs mesos, a mesura que reguem i l’adob del substrat es dissol, les plantes absorbeixen tots els seus nutrients.Per aquest motiu és aconsellable afegir periòdicament nous adobs o fertilitzants adaptats a cada tipus de planta i a l’estació de l’any en què estem.

A les botigues especialitzades en jardineria us poden aconsellar el tipus d’adob més adequat en cada cas o també podeu consultar llibres sobre jardineria o plantes d’interior.

L’adob es pot aportar al substrat de forma sòlida o líquida, dissolt en aigua. Entre aquests dos tipus de fertilitzant l’única diferència és que les plantes poden absorbir més ràpidament l’adob en estat líquid.

Per Redacció / Tot Sant Cugat