Ells cada vegada ho tenen més clar: cuidar-se no és només cosa de noies. Per això, les seves “rutines de bellesa” es tornen més elaborades. Només cal veure la quantitat d’anuncis que posen en la televisió sobre cosmètica masculina (això sí, sempre enfocats de forma molt viril, no vagi a ser…). No obstant això, i com és normal, ningú neix ensenyat. Per això, els nous beauty lovers necessiten una petita guia que els ajudi a introduir-se amb èxit en l’univers de la cura masculina. Per a això estem nosaltres i aquesta entrada!

1. La pell masculina necessita fórmules més lleugeres

Com apunta Pedro Maggi, fundador de la signatura Skeen, “la pell de l’home és una mica més gruixuda (exactament mig mil·límetre) que la de la dona i generalment més grassa (a causa de la impregnació de testosterona).” Per això, les textures en gel o loció són les que millor s’adapten a la seva pell.

2. Les cremes del contorn d’ulls no s’estenen en la parpella

La directora tècnica de Slow Life House, Laura Parada, aconsella aplicar-les exclusivament en la zona de potes de gall i la parpella inferior, amb suaus copets amb el tou del dit anular, i sempre en direcció des del lacrimal a l’exterior. “D’aquesta manera té un lleuger efecte drenant.”

3. Els productes exfoliants retiren amb aigua

Un peeling una o dues vegades per setmana és fonamental per a mantenir la pell lliure d’impureses. No obstant això, aquest deu ser el més suau possible, ja que suficient sofreix la pell masculina amb l’afaitat. Per a això, els productes exfoliants s’han de retirar amb aigua i no amb una tovallola o paper higiènic a manera d’escata

4. Cal tancar molt bé els flascons

Com explica Pedro Catalá, cosmetóleg, doctor en farmàcia i fundador de Twelve Beauty, “les cremes són un estupend brou de cultiu per als bacteris i els microorganismes i també ens trobem el risc de l’oxidació per exposició a l’exterior”. Per aquest motiu cal assegurar-se que tots els flascons queden perfectament tancats després del seu ús.

5. És millor posar-se dos cops xampú

Així ho recomana Adolfo Remartínez, creador de Nuggela & Sulé: “La primera de les vegades serveix per a eliminar la brutícia, les restes de greix, pol·lució o cèl·lules mortes. En la segona rentada és quan es milloren les condicions del cabell”.

6. Els productes de fixació capil·lar no es treuen sols

No només això, sinó que cal evitar que s’acumulin dia rere dia, perquè el pèl es partiria. Eduardo Sánchez, director de Maison Eduardo Sánchez aconsella “raspallar el pèl abans d’anar-se a dormir en el cas d’haver utilitzat fixadors en esprai, escumes i gels de pentinat”.

7. Els olis no deixen greix

De fet, molts olis contenen components que ajuden a reduir la producció de sèu en les pells grasses. Ho apunta la fundadora de The Lab Room, Mónica Ceño: “És un mite que els olis greixin. Cadascun té diferents propietats i hi ha olis que són meravellosos per a les pells acneiques, i pels greixos”.

8. Més no és millor
Amb dues gotes de sérum basta per a tractar tot el rostre. En el cas de les cremes o locions, la grandària d’un pèsol és suficient. D’una altra manera, com assenyala Paola Gugliotta, màster en dermocosmética i fundadora de Sepai i APoEM, “la pell no és capaç d’absorbir-la i acaba fent funció barrera sense arribar a penetrar.”

9. Encara que no et maquillis, la teva pell necessita una neteja diària

La pol·lució obstrueix els teus porus diàriament. Només fa falta que passades un cotó amb una mica de netejador per la teva cara, abans d’anar a dormir, i veuràs que no surt precisament blanc. Per això, aquest pas és fonamental dins de la cura masculina –i del femení, clar–. Utilitza fórmules delicades però eficaces, per a no estressar la pell.

10. Els cosmètics també caduquen

Tots els cosmètics tenen una durada determinada. En els envasos trobaràs una indicació del temps durant el qual poden ser utilitzats una vegada oberts. Sol ser una o dues xifres i una M després. Per exemple, 12M significa que després d’obrir-ho podrà usar-se en bones condicions durant dotze mesos. En els productes que no han estat oberts, hauries de comptar tres anys des de la seva data de fabricació.