No t’oblidis de la protecció solar en zones sensibles

Afortunadament, cada vegada tenim major consciència de la importància d’una bona protecció solar per a blindar la nostra pell de la radiació UVB/UVA, i gaudir de la platja i de la piscina sense córrer riscos. No obstant això, no n’hi ha prou amb aplicar el fotoprotector de qualsevol forma: és fonamental conèixer les zones sensibles a la incidència de la radiació, per a garantir la salut de la nostra pell i evitar cremades que ens enxampen per sorpresa. Els peus, les orelles, les parpelles… pren nota de les quinze zones sensibles que hauries de protegir encara que no ho sàpigues.

SOS! Les 15 àrees perilloses

Vuit zones facials i una capil·lar

Abans d’exposar-nos al sol, ens apliquem fotoprotector en el palmell de la mà i el distribuïm pel rostre més preocupades i preocupats per no semblar un pingüí que perquè les zones sensibles estiguin ben cobertes. Sabem que àrees són més vulnerables?

Entre les zones facials més exposades a la radiació solar, destaquen el front, els pòmuls i el nas (molt sensible a la incidència del fred i dels raigs per ser la part facial més excel·lent). És important recordar que la localització més comuna de l’aparició del càncer de pell és aquesta zona.

Per a mirar bé la vida també cal protegir molt els ulls i el seu entorn (parpelles i contorn). Per això és fonamental utilitzar ulleres de sol de qualitat amb segell ‘CE’ per a blindar la retina de la radiació (oftalmòlegs recomanen el seu ús des del primer any d’edat!). A més, és molt important emprar fotoprotectors en les zones de parpelles i contorn d’ulls especialment sensibles a les cremades. En el mercat existeixen cosmètics facials amb filtres solars per al dia a dia i sticks ideals per a aplicar la crema en aquestes àrees.

Continuarem el llistat de zones facials sensibles a la radiació solar amb els llavis, la pell dels quals és especialment vulnerable a la incidència del sol.

Qui s’ha cremat alguna vegada les orelles? Aquestes zones passen desapercebudes en la nostra rutina de protecció solar i per això han sofert i molt durant les diferents posicions que adoptem a la platja i en la piscina. És fonamental protegir-les perquè són localitzacions que presenten una alta prevalença del càncer de pell.

I acabem el repàs de zones sensibles a la radiació solar amb el cuir cabellut, la base de qualsevol cabellera sana per dins i per fora. A més dels fotoprotectors capil·lars no et perdis les solucions que blinden el teu cuir (lloc de naixement del cabell) de la radiació del sol.

Sis zones corporals

Les altres àrees que sofreixen la nostra falta de consciència són les mans i els peus, i no serà perquè no estan exposades. Quan descansem o llegim durant una jornada de sol, però també quan caminem pel carrer, les mans estan directament a costa de la radiació UVA/UVB. A més, són una zona especialment vulnerable a l’envelliment cutani i així es demostra amb l’aparició de taques. De manera que no n’hi ha prou amb utilitzar productes hidratants, sinó que també és fonamental garantir la protecció solar.

En caminar per la platja o en descansar en l’hamaca, el dors dels peus rep directament la radiació solar i quan prenem el sol d’esquena la planta del peu és la que sofreix.

Entre les cremades més freqüents estan les localitzades en les espatlles, molt vulnerable a la radiació solar quan estem parcialment submergides en el mar o en la piscina, però també en descansar en una hamaca o en passejar per qualsevol carrer. Els raigs es dirigeixen amb força a aquesta zona, en la qual la pell és molt fràgil, per la qual cosa requereix que apliquem amb constància fotoprotectors.

Encara que pugui sorprendre’t, les axil·les són molt sensibles a la radiació solar, ja que passen molt desapercebudes, però també per la hiperpigmentació provocada per l’impacte de tractaments de depilació.

I acabem amb les cicatrius i els tatuatges, per als quals es recomana fotoprotectors d’alt espectre (UVA, UVB i infrarojos) per a blindar la pell sensible de la incidència d’aquests raigs.

Els millors aliats per a la fotoprotecció

Crema Lleugera Facial Melascreen UV SPF50+, de Ducray, és un fotoprotector amb RonaCare®AP i tacte sec, que blinda la pell de la radiació solar, alhora que corregeix les taques fosques i la protegeix dels danys cel·lulars amb una acció antioxidant 100 vegades superior a la de la vitamina E. El seu preu: 16,30 €.

Protect Ad Crema SPF50+, d’A-Derma. Amb una textura crema i untuosa, aquest fotoprotector facial està especialment dissenyat per a pells amb tendència atòpica. La fórmula protegeix dels efectes nocius de la radiació solar, restaurant i reforçant la barrera de la pell, alhora que redueix la vulnerabilitat cutània enfront d’agressions externes. El seu preu: 22,64 €.

Aqua Urban Escut Invisible SPF50 +, de Galénic. De textura fina i lleugera, aquest producte multiprotecció blinda la pell de l’impacte dels agents externs, com la radiació solar, els radicals lliures i la contaminació. Aquest cosmètic és ideal per a protegir la pell dels raigs solars a la ciutat. El seu preu: 45,45 €.

Fluid Sedós SPF 50 +, de Polysianes, és una cura social facial especialment concebut per a pells sensibles i clares i enriquit amb Monoï i Morinda. Aquest cosmètic ofereix una protecció solar molt alta (contra els raigs UVA i UVB) en una cura delicada que embolica la pell amb un perfum deliciós i la blinda de l’envelliment cutani. El seu preu: 15,89 €.

Waterlover Sun Mist, de Biotherm. De ràpida absorció i textura invisible, el fotoprotector està enriquit amb el poder regenerant Life Plankton, capaç d’embolicar la pell amb una textura addictiva per a aconseguir un bronzejat uniforme i radiant. Aquest protector solar presenta notes de sortida de clementina i bergamota verda, en combinació amb el gessamí floral i el cor de nerolí. En el fons, trobem la fusió de l’almesc blanc i la fava tonka. El seu preu: 35 €.

Mesoprotech sun protective repairing stick, de mesoestetic. Aquest cosmètic és ideal per a aplicar en zones sensibles com a contorn d’ulls, llavis i cicatrius. A més, la seva fórmula conté oli de mosqueta, afavorint així la regeneració i la cicatrització cutània. El seu preu: 22 €.