“No i punt”, el lema contra la violència sexista per carnaval

 

Stop Violències iniciarà un projecte pioner durant el carnaval d’Encamp. Sota el lema “No i punt”, la iniciativa combina una tasca preventiva i informativa sobre la violència sexista en l’oci nocturn. Per fer-ho possible l’associació cerca joves voluntaris que es vulguin formar per detectar casos d’assetjament.

L’associació Stop Violències ha fet un pas endavant i per primer cop posa en marxa una iniciativa que s’encarregarà de detectar i actuar casos d’abusos sexuals. Serà durant les festes del carnaval d´Encamp i de moment és una prova pilot.

El projecte s´emmarca en la campanya #Metoo, que té com a objectiu detectar i fer visible els casos d´assetjament sexual que pateixen les dones. La presidenta d’Stop Violències, Vanesa Cortés, recorda que “els límits els estableix cada dona” perqupe “encara que estiguem en un estat avançat de flirteig, si dius que no s’ha de respectar” i sinó, a partir de llavors, “és delicte”.

Amb el suport del ministeri d´Afers Socials i el Fòrum Nacional de Joventut, Stop Violències formarà els joves voluntaris sobre els protocols quan es detecta un cas perquè sàpiguen “com actuar, què fer i què dir”.

Per donar difusió a la iniciativa, durant els dies previs al carnaval es penjaran cartells i es repartiran polseres amb un telèfon d’atenció a les víctimes d´assetjament o agressió sexual. Per fer-ho possible, l’associació cerca joves interessats a col·laborar, per posar fi a aquesta xacra social.

1 comentari

Comments are closed.