google

La majoria sabran què són els anomenats Gifs animats. Es tracta de petits vídeos de tot just uns segons que actualment estan molt de moda als mitjans de comunicació en línia. En ells es tracta de concentrar una idea que il·lustri un text o que per si sola aconsegueixi ser explicativa. S’usen normalment a manera de broma.

Resulta estrany que sigui Google qui utilitzi aquest tipus de gadgets com comunicats oficials. La història és la següent. El periodista Richard Lewis va informar al diari Daily Dot sobre el nou rumb que prendria el servei Youtube Live en què afirmava que la plataforma havia de centrar-se en retransmetre partides de videojocs en directe per competir amb Twitch d’Amazon.

Quan el periodista va tractar de posar-se en contacte amb l’empresa, aquesta va respondre amb un gif en què apareixia una nena sorpresa. Per si fos poc quan el periodista va preguntar pel minivideo, va rebre un correu en què s’afirmava que aquesta era la resposta oficial.

Un altre mitjà, el Wired, davant aquesta resposta va decidir indagar en l’assumpte i el que va obtenir va ser un nou gif.

Aquesta notícia podria semblar una simplicitat però amaga dos elements del nostre temps. El continent fa al contingut i alguns s’han cregut que mitjançant un gif poden despatxar a les preguntes que els fan els periodistes. El segon dels temes que ens hauria de preocupar és la desídia amb què Google tracta l’anomenat quart poder.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada