No es descarta una sanció al SAAS pels incompliments constatats pel Tribunal de Comptes

Davant els incompliments del SAAS constatats pel Tribunal de Comptes en relació a diferents aspectes tant el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, com el cap de Govern, Toni Martí, han posat en relleu que ja s’ha obert un expedient informatiu que pot derivar en un expedient sancionador i que fins i tot s’ha posat l’assumpte en mans dels serveis jurídics del Govern per veure si se’n poden derivar responsabilitats. Aquesta ha estat la contesta a una pregunta formulada per la consellera del PS Rosa Gili, que ha mostrat la seva preocupació sobre aquests incompliments.

El Tribunal de Comptes ha posat en relleu un seguit d’incompliments en el si del SAAS que ja han estat objecte d’un expedient informatiu i que podrien derivar en un expedient sancionador. Així, el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, ha manifestat que s’han posat aquests fets en coneixement dels serveis jurídics del Govern perquè s’avaluï si se’n pot derivar alguna responsabilitat, tal com ha remarcat el ministre en el si del Consell General.

La consellera del PS Rosa Gili havia presentat una pregunta al Govern en relació als incompliments constatats pel Tribunal de Comptes durant l’exercici 2014 i, en aquest sentit, n’ha citat alguns com per exemple, no aportar la informació requerida, retribuir en espècies sense cotització a la CASS, superar el límit d’hores extres, alguns pagaments no efectuats de manera correcta o no retornar al Govern el romanent no utlitzat. Gili ha qualificat aquests fets com a “inadmissibles” i ha demanat al Govern si el SAAS té un tracte especial tenint en compte que hi ha incompliments que són reiterats. I ha demanat que hi hagi un rigor ja que ha qualificat la situació com de “desgavell” i ha remarcat que cal “redreçar la situació”.

El cap de Govern, Toni Martí, ha compartit la preocupació pel funcionament del SAAS i ha destacat les mesures anunciades pel ministre afegint que “no està satisfet” en com s’està gestionant el SAAS. D’aquesta manera, i davant l’informe del Tribunal de Comptes, ha remarcat que és conscient que les coses “no s’han fet bé” i per això ha subratllat que s’anirà fins on calgui i que, per tant, si cal un expedient sancionador es farà.

Gili ha demanat concreció sobre alguns dels aspectes destacats en l’informe, a la qual cosa el ministre ha contestat que cal esperar a les conclusions de l’expedient informatiu que s’ha obert.

La consellera socialdemòcrata ha celebrat que si més no la seva pregunta hagi servit perquè el Govern hagi mirat aquest informe, a la qual cosa Martí ha contestat que ja l’havien analitzat tal com demostra que ja s’hagi obert aquest expedient informatiu.

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.