No a la tortura humana…

Roser Rodríguez Jerez

No podem oblidar que la definició de tortura és molt àmplia. Provoca patiments greus, físics o mentals, o pot ser només per a intimidar. El poder que unes persones puguin tenir sobre d’altres no s’ha d’usar mai per a fer mal, però, és una realitat que hi ha gent perversa, capaç de fer patir als altres amb finalitats egoistes i mesquines.

La justícia ha d’arribar a aquests racons perquè, la tortura és la “negació de la dignitat a l’ésser humà”, i ningú no té dret a danyar la dignitat dels altres. És difícil, per als qui no hem conegut en primera persona aquest calvari, posar-se a la pell i al cap d’un torturat o torturada.

I, també és cert que molta gent no és capaç de posar-se en pell aliena. Encara menys en el cas de la tortura. Una part de la societat prefereix tancar els ulls, que és com una negació davant la realitat.

No cal parlar de determinats responsables polítics capaços de dissenyar-la o promoure-la. Qualsevol persona, ja sigui home, dona, nen, nena, adolescent… pot ser víctima potencial de ser sotmesa a tortura i altres tractes cruels, inhumans o degradants.

Cal assenyalar, a més, que les tortures no només poden ser en format lesions, ferides visibles, sinó que estan ocultes en molts casos. Per això, una de les millors maneres de prevenir-la i evitar que els torturadors puguin quedar-se impunes és denunciar-los, encara que s’ha demostrat que és molt difícil, massa sovint.

Per això, crec que caldria assegurar que totes les persones implicades en actes de tortura siguin portades davant la justícia per a ser castigades.

La tortura, oficialment, està prohibida perquè és immoral, cruel i inhumana, però malauradament existeix i danya profundament els estats de dret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]