juke

Característiques
El Nissan Juke es renova estèticament, tot i que no modifica dimensions exteriors. Aquest crossover destaca per la imatge dinàmica i àgil. A l’interior ens trobem amb un vehicle que es nota que ha tingut molta cura pel disseny, amb un habitacle còmode i ergonòmic. El conductor i l’acompanyant compten amb seients esportius, el del conductor amb els comandaments i la instrumentació necessària estratègicament ubicada.

El Nissan Juke permet encabir amb comoditat cinc adults, si bé és cert que les places posteriors són més ajustades que les davanteres. Com dèiem abans, el Juke no creix en dimensions interiors, però, el maleter, ara molt més ampli, ja que augmenta de 251 a 354 litres. A més a més, aquest espai és ampliable si pleguem els seients posteriors, de manera que ens queda una àmplia zona plana de dimensions considerables. El maleter està dissenyat en dos nivells per optimitzar l’espai de càrrega.

Motor
Quatre propulsors a benzina i un dièsel són les opcions de motorització del Nissan Juke. Tots els motors poden anar acoblats a una caixa de canvis manual de sis relacions -tret del motor de 94 cv, que en té cinc- o automàtica.

Els motors a benzina són aquests:
1.6 de 94 cavalls, 6 litres de consum promig i 168 km/h
1.2 de 115 cavalls, 178 km/h de velocitat màxima i consum mitjà de 5,6 ltres.
1.6 de 117 cavals, velocitat màxima de 170 km/h i consum combinat de 6,5 litres.
1.6 de 190 cavalls. Velocitat màxima de 215 km/h con sum mixt de 6 litres.
En dièsel, cal parlar de l’1.5 dCi de 110 cavalls, amb consum combinat de 4 litres als 100 i una velocitat màxima de 175 km/h.

Seguretat
D’entre els elements bàsics de seguretat que li han valgut al Nissan Juke la màxima puntuació de les proves de seguretat NCAP, cal destacar el control d’estabilitat ESP, independent en cada roda; l’antibloquejament ABS, la distribució electrònica de frenada EBD. Aquest últim sistema detecta la càrrega del vehicle, optimitza la força de frenada posterior i ofereix un bon equilibri de distribució de les forces de frenada. A més a més, cal afegir-hi l’acció de protecció per als ocupants que ofereixen els sis coixins de seguretat repartits estratègicament per l’habitacle.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada