becerra-1 La classe mitjana pràcticament desapareixerà i prop del 50% de la població podria no tenir ocupació o estar subocupada. Aquests vaticinis tan contundents i pessimistes són de l’economista català Santiago Niño Becerra, que divendres va visitar el Principat per presentar el darrer llibre “Diario del crash”. Niño Becerra va ser un dels pocs que van preveure la crisi.

Quan la revolució industrial va començar, a principi del segle XIX, la classe mitjana era ínfima, pràcticament inexistent. Doncs bé, ara anem cap a un món en què tornarà a pràcticament desaparèixer, segons l’economista català Santiago Niño Becerra. Segons les seves paraules, aviat estarem igual que al Manchester del 1840. Creu que quan se superi la crisi, l’atur estructural serà molt útil.

També opina que l’efervescència independentista actual a Catalunya podria solucionar-se amb una intervenció d’Alemanya o de la Unió Europea ja que, en bona part, segons ell, és fruit de la crisi. El popular economista va presentar, divendres passat, el llibre “Diario del Crash”, on relata la gènesi de la gran recessió en què estem immersos.

Informa: Pere Moliné Locuta: Xavi Bonet

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada