El  catedràtic d´estructura econòmica de la URL Santiago Niño-Becerra ha defensat, a la Rèplica d’Andorra Televisió,la supervisió per part del Banc Central Europeu del sistema financer andorrà. Segons Niño Becerra Andorra ha d’apostar per nous sectors econòmics i per un aeroport nacional per ser més competitiva.

El reconegut economista Santiago Niño-Becerra ha visitat fa només unes hores “La Rèplica”. Ha defensat que, tot i que la supervisió del sistema financer per part d’un banc central europeu implicaria la pèrdua de sobirania en matèria econòmica, cada cop es tendeix més cap a l’homologació i és el camí a seguir:

Segons l’economista, “si cada vegada l’economia andorrana està més integrada en l’europea, i per damunt del Banc d’Espanya, de França, Holanda o Bèlgica hi ha el Banc Central Europeu, per damunt de l’INAF també hi ha de ser, per lògica. És una pèrdua de sobirania, però el concepte de sobirania està canviant”.

Niño-Becerra també ha parlat de la baixa fiscalitat d’Andorra. Un tret característic del país, que considera que no es podrà mantenir massa temps: “basar la competitivitat del país en la fiscalitat baixa no té continuïtat; arribarà un punt en què els països tindran més comunicació, tendiran a l’homologació i no podrà seguir axí”.

Per superar aquests canvis, proposa dues solucions: reconvertir els sectors del PIB i millorar les comunicacions amb la resta del món. Per això, insisteix que Andorra hauria de tenir un aeroport en territori nacional. Santiago Niño-Becerra signarà demà còpies del seu nou llibre a les 5 de la tarda a l´espai Fòrum de la FNAC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada