Nil Solans segueix guanyant: el títol de l’ICE Gladiators 17 més a prop

Nil  Solans va recuperar la normalitat i va tornar a guanyar amb autoritat el quart meeting del calendari de l’Ice Gladiators 2017. El campió 2016 de pilotatge sobre gel, sobre dues i quatre rodes, va demostrar una vegada més que es mou amb fluïdesa sobre la pista gelada del Circuit Andorra.

El campió espanyol d’enduro, Jaume Betriu, va ser el que més a prop va estar del guanyador. Els duels més intensos van estar per aconseguir la plaça del podi que quedava lliure.

Els motards i acompanyants presents en la sortida de la penúltima cita de la temporada en el Port d’Envalira, van tenir condicions més favorables encara que no es van alliberar d’un ambient fred, habitual de l’escenari andorrà en aquesta època de l’any.

Les temperatures van rondar els 0° però el torb que va bufar amb intensitat en diferents moments de la tarda-nit, va provocar que la sensació tèrmica baixés diversos graus.
Pista en perfectes condicions amb variants en alguns revolts que obligava als pilots a modificar la traçada a la qual estaven habituats.

Amb aquestes condicions, l’IC4 es va iniciar amb una vintena de pilots al parc d’assistència. Les dues sèries d’entrenaments lliures van servir per conèixer les variacions del traçat i adaptar-se a una pista molt gelada que lliscava molt.

En els entrenaments oficials, es va repetir el guió habitual d’aquesta temporada. Solans va ser el més ràpid amb Betriu i Espanya, per darrere a gairebé 2”, però separats entre sí per 4 dècimes.

En aquesta ocasió, Edgar Gallipoli i Xavier Cardelús van estar més prop de les posicions de cap.

Les carreres van tenir, una vegada més, a Nil Solans com a gran dominador seguit per Jaume Betriu, en aquesta ocasió, a menys distància del guanyador. Gallipoli i Cardelús van lluitar fins a l’últim metre del traçat per la tercera posició, després que Xavier Espanya quedés endarrerit a l’inici de la prova.

En la segona carrera, amb Solans i Betriu per davant, Espanya, Gallipoli i Cardelús van protagonitzar una bonica lluita que al final es va decidir a favor d’Espanya per menys d’1”.

Cristian Espanya, guanyador de la categoria marató en el passat Dakar, va disputar el meeting com convidat pilotant la moto del seu germà Xavier. La seva actuació va ser molt meritòria, va aconseguir la quart millor registre (48”023) en els entrenaments oficials i va assolir creuar la línia de meta en primera posició en les dues finals B que va disputar. No va estar en la classificació final per no restar punts als habituals del campionat.

L’ICE Gladiators 2017 viurà el seu últim capítol el dimecres dia 15 de febrer a l’hora habitual, 20.00 hores en l’escenari de sempre, el Circuit Andorra, encara que en aquesta ocasió, si la climatologia ho permet, les proves es disputaran en una variant de la pista andorrana.

(Text i foto: Fotoesport)