Nil Solans (Colt PCR Sport) primer vencedor de les GSeries 2015

solansNil Solans (Colt Proto – PCR Sport) va aconseguir un espectacular triomf en la prova inicial (G1) de les GSeries 2015 que una temporada més (la 10ª consecutiva) es disputaran a les instal·lacions del Grandvalira Circuit.

Nil va contar per triomfs les seves sortides a la pista, va vèncer en les dues sèries i es va imposar en la final que va disputar aconseguint un gairebé ple en aquesta jornada inaugural en el Port de Enavalira.

Parlem d’un gairebé ple perquè se li va escapar la volta ràpida d’aquesta G1. Va ser precisament el seu germà Jan, que en el seu debut en el traçat andorrà va ser l’únic a baixar de 48” per completar un volta. Al final de la prova va pujar al podi com millor debutant.

Si parlem de climatologia a 2500 metres d’altitud en ple mes de gener, tot fa pensar que el fred hauria d’haver estat una constant. Doncs en aquest cas va ser tot el contrari, ambient primaveral encara que, això sí, la pista va aguantar el pas dels vehicles i les diferents mànigues es van poder disputar amb normalitat.

La jornada es va iniciar amb molts dubtes, la climatologia clarament desfavorable durant les últimes setmanes va impedir que es poguessin fer els test previs a l’inici de la competició. En els lliures els pilots van intentar trobar la millor posada a punt de cara a començar la part decisiva de la prova en les millors condicions.

En al primera sèrie els germans Solans, pilotant el Colt Proto de PCR Sport, van sorprendre a tots els seus rivals i van aconseguir un doblet espectacular, amb Joel Font, en la seva estrena amb el Mini Cooper, en una excel·lent quarta posició.

La reacció de Xevi Pons, doble campió de les GSeries, no es va fer esperar i va ser el que va marcar el ritme en la segona sèrie, amb un millor crono de 48”186, quedant a sol 3 dècimes de Nil Solans en el global de la sèrie.

En les finals poques variacions que afectessin a les primeres posicions de la classificació. Potser, cal destacar, la mala sort final de Jan Solans al que se li va calar el cotxe en l’última volta, després de superar la corba jocker. En aquest incident va perdre la segona plaça de la final A i el tercer lloc del podi.

Al final satisfacció en el box de PCR Sport, Nil Solans comentava: ‘Estic molt satisfet amb el triomf i sobretot de com s’ha desenvolupat la jornada’. Per la seva banda Xevi Pons, que va protagonitzar una G1 de menys a més s’expressava així: ‘A la segona sèrie les coses han millorat molt, l’inici ha estat dur, adaptar-me als nous pneumàtics no ha estat fàcil’. El seu company, Pedro Font, també va posar l’accent en els pneumàtics: ‘No hi ha dubte que serà important poder agafar un millor ritme amb els nous pneumàtics’. El tàndem andorrà, De la Casa i Joel Font, que debutaven amb el Mini Cooper també eren optimistes, De la Casa deia: ‘El pilotatge del Mini m’agrada i segur que els cronos milloraran’, per la seva banda Joel, eufòric després de la seva quarta plaça en la primera sèrie, estava convençut que: ‘Hi ha marge per millorar molt’. Per la seva banda Romero-Hidalgo amb una mecànica poc adaptable a la pista, van estar sempre lluitant en les posicions de la part mitjana de la graella.

Dissabte que ve, dia 17, segon lliurament de les GSeries 2015 al Grandvalira Circuit.

Text i foto: Fotoesport