És el dilema de molts joves quan acaben els estudis, marxar o quedar-se. Un dilema que ara recull la pel·lícula que la setmana vinent es comença a rodar i que té el centre històric d’Andorra la Vella com un dels escenaris. Es tracta de “Pròfugs”, de Nil Forcada.

Alícia i Mateu són dos joves que tenen un plantejament molt diferents del futur. Ella vol ser una gran escriptora i vol marxar d’Andorra. Ell es vol quedar. Aquí comença una distància que dibuixarà dues vides molt diferents. Ella no ha trobat l’èxit i s’ha ficat en un embolic que la farà tornar a Andorra on intentarà reconquistar el Mateu però ell ha refet la seva vida.

“És una película de ficció, un thriller, però sí que ens agradaria intentar recollir aquesta angoixa de molta gent de la nostra generació, o potser no és una engoixa, sobre el fet de prendre la decisió de quedar-te aquí, de marxar, o el fet de tornar, que també és una decisió totalment diferent”, la presenta el director, Nil Forcada.

La història és un trencaclosques de present i passat en què la protagonista interpretada per Elena Santiago García simbolitza l’eterna recerca de l’arrelament. Santiago relata sobre el personatge que “l’única cosa que ella ha tingut similar a una família és la seva exparella, el Mateu. Per això, una relació que per a una altra persona pot significar una altra cosa, per a ella pot dir, justament, família, i per això és tan obsessiva i té una necessitat tan forta de recuperar això quan les coses li van malament”.

Entre les localitzacions hi haurà Ordino i Torredembarra però el centre històric d’Andorra la Vella hi serà molt present. La protagonista escriu, per això són moltes les referències andorranes que trobarem a la pel·lícula, com l’escriptor Manel Gibert, editorials i llibreries, com la Puça.

El centre històric s’ha bolcat en un projecte que recolzen SDADV, el comú d’Andorra la Vella i el ministeri de Cultura. La presidenta de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, Anna Riberaygua ho ha justificat “perquè es fa al nostre territori i a la zona de la nostra associació, perquè és un projecte innovador, perquè ho fa un grup de gent jove d’aquí que ens ha semblat molt adequat i perquè promocionarem el nostre Centre Històric i es veurà que és bonic en una pel·lícula”.

Amb un pressupost de 22.500 euros el jove director vol demostrar que és capaç aixecar projectes. El llargmetratge es vol tenir llest el setembre de l’any vinent i projectar-lo al centre històric d’Andorra la Vella.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada