Ni un pèl menys, consells anticaiguda

model

Segons els especialistes perdre entre 50 i 80 cabells diaris és absolutament normal, però a la tardor -i també en la primavera- aquest nombre és molt possible que es quedi curt i caiguin molts més cabells. Es tracta de la caiguda estacional del cabell.

La pèrdua del cabell estacional es produeix a causa d’una alteració del cicle. A l’estiu com a conseqüència de la calor, de la radiació ultraviolada i per petites alteracions en el ritme circadià hormonal, el cicle del pèl es sincronitza, és a dir no es produeix un cicle individual del mateix, com es fa en la resta dels mesos de l’any, i tots els cabells creixen de forma ràpida i cauen de forma ràpida.

Per fer-li front a aquesta caiguda, avui compartim amb tu alguns trucs que ens ha ofert Patrick Phelippeau, director de les perruqueries Jean Louis David. Amb ells podràs detectar quin tipus de caiguda estàs patint i també com prevenir o reduir aquesta caiguda…

És la tardor el causant de la meva caiguda de cabell?

Pots aclarir aquest dubte ràpidament: passa la mà per la teva cabellera diverses vegades seguides, cobrint tota la superfície, i col·loca tot el cabell que hagis recollit en un foli blanc. Si hi ha més de 15, vol dir que pateixes caiguda estacional. Una pèrdua estacional normal no ha de durar més de quatre o sis setmanes. Si els seus efectes es prologuen, el millor és que ho consultis per detectar la causa.

Encara que es tracti d’una caiguda estacional, segur que vols saber com prevenir-la i aconseguir un cabell més fort i una caiguda mínima. Així pots prevenir la caiguda del cabell estacional.

Vitamines. Per limitar la caiguda i, sobretot, per accentuar el creixement del cabell, és essencial aportar nutrients a la pell i, especialment, al cuir cabellut per via oral. Aposta per les fruites i verdures per obtenir vitamines i tria també aliments rics en carnitina. Aquest aminoàcid, que trobem en grans quantitats en la vedella, el porc, el bacallà o l’alvocat, fortifica els cabells i prevé la caiguda.
Més senzills d’utilitzar, els suplements alimentaris en forma de càpsules. Són una bona alternativa per garantir una bona dosi quotidiana i reforçar l’eficàcia de les aportacions.

Oli de ricí. És possible que hagis sentit parlar d’ell a la gent gran de la teva família. Periòdicament prenien una cullerada i és que és ric en vitamina E, la qual cosa li confereix uns beneficis antioxidants i regenerants sorprenents. Afavoreix la microcirculació sanguínia del cuir cabellut, nodreix les arrels i les enforteix, fent que la caiguda es redueixi de forma considerable. A més afavoreix la microcirculació de la sang. Aquest oli és molt gras, s’aplica normalment abans de dormir i directament a les arrels.

Un massatge. El cuir cabellut és una pell molt fina en la qual està implantat el cabell, per la qual cosa mereix una atenció especial. Sense cap tractament, té tendència a perdre la seva mobilitat i a fixar-se progressivament al crani, el que fa que no es produeixi una bona circulació en profunditat. El resultat és una cabellera mal oxigenada, apagada i afeblida. Aquest procés pot accentuar encara més la caiguda estacional. Per evitar-ho, tan sol has de realitzar-te un massatge de 2 a 3 minuts durant el rentat.

Quan cal preocupar-se?

Si transcorren sis setmanes i el teu cabell continua caient abundantment, pot ser que hi hagi una altra causa més del canvi d’estació (estrès, desordre orgànic, etc.). En aquest cas has de consultar amb un dermatòleg qui, possiblement, et demanarà una anàlisi i et prescriurà un tractament personalitzat encaminat a frenar així la caiguda.

Algunes propostes cosmètiques …

Xampú Anaphase, de Ducray. Xampú crema estimulant és el perfecte complement dels tractaments anticaiguda. Retorna volum, força i vigor al seu cabell i es pot utilitzar les vegades que siguin necessàries. El seu preu: 16,74 € / 400ml.

Xampú Refrescant Anticaiguda, de NaturVital. Combat la caiguda del cabell i aporta una agradable sensació de frescor. Vigoritza i hidrata els cabells normals amb tendència greix estimulant la microcirculació cutània del cuir cabellut enfortint el cabell. La seva fórmula és d’ús freqüent, hipoalergènica i apta per vegans. El seu preu: 4,56 € / 300ml.

Popoline Loció en Spray, de Apivita. Tractament en esprai contra la caiguda del cabell específic per a l’home. Augmenta la densitat del cabell i estimula el seu creixement gràcies a les proteïnes de Lupino. A més de millorar l’estat d’ànim i eliminar la fatiga mental gràcies als olis essencials de farigola i cardamom orgànics. Aquesta loció està composta per un 98% ingredients naturals. El seu preu: 30 €.

Revita.Cor, de DS Laboratories. Condicionador anticaiguda i estimulant fol·licular amb cèl·lules mare que nodreix, protegeix el fol·licle pilós i fomenta el creixement de cabell nou gràcies a la seva tecnologia Nanosomal. Conté una gran quantitat d’ingredients entre els quals destaquen la Apigenina que posseeix propietats antioxidants, antiinflamatòries i estimula el creixement del cabell; la Cafeïna com a inhibidor de la testosterona fol·licular; Ginseng que perllonga la vida del fol·licle pilós i Spin Traps, l’antioxidant més potent conegut en l’actualitat. El seu preu: 21 € / 190ml.

Aminexil Biolage, de Matrix. Preveu la rigidificació del col·lagen, reforçant l’ancoratge del cabell en el cuir cabellut i que aporta una neteja intensa gràcies a la seva fórmula amb nou de cola i complex de menta, restablint els cabells grassos i ajudant a purificar-lo. El seu preu: 34,90 € / caixa de butllofes 10 x 6ml.

Aminexil Clinical 5, de Vichy. Tractament anticaiguda que ajuda a reequilibrar el cuir cabellut i ofereix cinc beneficis: frena la caiguda, reforça l’ancoratge de l’arrel, fortifica la fibra capil·lar, ajuda a estimular ala microcirculació, ajuda a reequilibrar el cuir cabellut ia lluitar contra l’impacte de les agressions externes i internes. Posseeix una nova textura en gel, de ràpida absorció, no grassa ni enganxosa i molt fàcil d’utilitzar. El seu preu: 67 € / 21 ampolles (3 setmanes).

Ampolles Anticaiguda, de MartiDerm. Ampolles per frenar la caiguda del cabell crònica i estacional. La seva avançada fórmula que amalgama poderosos actius ho aconsegueixen estimulant, redensificándolo i enfortint. La seva textura lleugera sense al·lèrgens ni parebenos, aporta densitat i brillantor al cabell, deixant-lo suau i manejable. La seva agradable aroma cítric i herbal fan que cada aplicació es converteixi en un moment plaent. El seu preu: 60 € / caixa de butllofes 28 x 3 ml.

Densiology Home, de Inneov. Càpsules formulades per a un major ancoratge i creixement del cabell. Formulat amb un complex a base de vitamina D, essencial per a l’organisme però poc present en la nostra alimentació, taurina, àcids grassos essencials Omega 3, i zinc per afavorir l’ancoratge i el creixement del cabell. El seu preu 32,50 € / 60 càpsules

Densitat Capilar, de Arkocapil. La fórmula d’aquestes càpsules, a més de vitamines, aminoàcids i minerals, incorpora extracte de ruca que contribueix al creixement capil·lar i cua de cavall que ajuda a mantenir i enfortir el cabell. Una completa fórmula que cobreix totes les necessitats per a lluir una bonica cabellera. El seu preu: 24,80 € / 30 càpsules. El seu preu: 24,80 € / 30 comprimits.

Capil·lar Revitalitzant, de Oenobiol. La seva innovadora fórmula amb actius d’origen natural / vegetal, frena la caiguda del cabell i accelera el seu creixement, a més de contribuir a mantenir-lo fort i saludable, pel que es converteix en la solució perfecta per a les èpoques de canvi d’estació o períodes d’estrès . El seu preu: 20,70 € / 60 càpsules.

Per Belleza Activa / AMIC