Neus Soriano Vidal assumirà la coordinació del departament d’Economia en substitució d’Albert Hinojosa Besolí, nomenament director general d’assumptes tributaris del ministeri de Finances. Així ho ha decidit aquest dimecres el consell de ministres a proposta del ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé.

Soriano, de 34 anys d’edat, és llicenciada en dret per ESADE, formació que ha completat amb un màster en dret financer de la mateixa escola de negocis i un postgrau en dret de l’ordenació territorial i Urbanística de la Universitat Pompeu Fabra.

La seva experiència professional es reparteix entre el sector públic i privat. Va exercir com a lletrada en diverses empreses andorranes, abans d’incorporar-se al servei jurídic de la duana el 2005 i posteriorment al gabinet jurídic del Govern. Posterioment, entre febrer del 2007 i octubre del 2011, s’incorpora a l’Oficina Internacional de Crèdit Andorrà. Soriano ja formava part des del gener del 2012 del gabinet tècnic del ministeri d’Economia.

La designació va acompanyada d’una reestructuració en el si del ministeri d’Economia. Es crea la direcció d’Indústria, que assumeix la fins ara directora de Suport del ministeri de Finances Irene González Rillo. González tindrà responsabilitats sobre les matèries tradicionalment assignades al departament a més de l’oficina de l’energia i continuarà comandant l’àrea de Suport, ara des d’Economia i incloent-hi la Central de Compres, el manteniment d’edificis i el parc mòbil.

El relleu d’Hinojosa també comportarà canvis en diversos consells d’administració. Josep Maria Missé, secretari d’Estat per a la diversificació econòmica, s’incorpora al consell d’administració de FEDA, mentre que Soriano assumeix la secretaria del consell d’administració d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) i representa al Govern en la Societat de Drets d’Autor i Drets Veïns,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada