Avui dia el reconeixement de la neuroplasticitat, la capacitat del cervell, per poder-se reciclar, es tingui l’edat que es tingui, avala una sèrie de recomanacions que caldria tenir en compte.

Una d’aquestes recomanacions, adequada per millorar la qualitat de vida en l’envelliment és l’exercici físic, que es pot aconseguir de forma molt senzilla, amb el sol fet de caminar i també el de ballar, ja sigui en parella o acompanyat en línia.

Cal però també, potenciar la realització d’exercicis mentals. S’ha descobert que per als sèniors qualsevol tipus de joc, cartes, escacs i d’altres, és recomanable, essent-ho més beneficiosos els que requereixen un més alt control mental. Podríem dir que aquests exercicis mentals serveixen per mantenir el nivell intel·lectual, sense però augmentar-lo.

Per fer-ho possible, caldria realitzar exercicis i activitats, que ajudessin a fer créixer la capacitat intel·lectual, amb la qual cosa s’aconseguiria, gairebé d’immediat, millorar la qualitat de vida. Clarament es pot constatar que l’actual societat anomenada del coneixement, suposa passar d’una cultura, en la que predominava el treball físic, a una altra en la que ho fa el treball intel·lectual.

Aquest canvi cultural també afecta als sèniors, que donada la seva normal davallada física, haurien de començar a assolir un millor coneixement de les seves potencials capacitats intel·lectuals. L’acceptació de la neuroplasticitat, ho fa plenament possible, tot tenint sempre en compte, que per ser més, cal abans que tot, saber més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada