Netejar la bici

Col·loqueu la bicicleta en un lloc on les rodes es puguin girar, per poder-les netejar millor.Mulleu la bici amb una mànega des de 50 cm de distància, sense que l’aigua surti a gaire pressió, per no fer malbé els adhesius o la pintura.

Eviteu apuntar directament amb la mànega cap a parts de la bici com la unió del seient al quadre, l’eix de centre i les palanques de canvi i fre. Utilitzeu un raspall de cerres llargues i suaus remullat en sabó amb abundant escuma per netejar el quadre, la tisora, la suspensió, etc.

Però aneu amb cura en zones com les llandes, ja que esquitxen terra i fang, i amb les forquilles dels frens. Amb un raspall de cerres curtes i dures netegeu les zones més delicades. Gireu els pedals per eliminar l’excés de terra i oli que deixa anar la cadena en rodar. No us oblideu de revisar les politges del quadre posterior.

Per eixugar la bici feu servir un drap de franel·la neta. Assegureu-vos d’eixugar i lubricar tots els cables, tant de fre com de canvis. Per lubricar els canvis, canvieu de velocitat de la més gran a la més petita i després en sentit contrari, així els cables entren i surten. Per lubricar la cadena el millor és col·locar una gota d’oli a cada baula i girar els pedals fins que s’impregni tota la cadena.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES