Neteja de deixalles després de Setmana Santa al Parc Natural del Cadí-Moixeró

cadi

Entre les destinacions d’interior durant la Setmana Santa, els Parcs esdevenen tradicionalment lloc dnterès per a molts visitants. Així, aquests dies, els diferents parcs han acollit nombroses persones que han gaudit del bon temps i de les moltes activitats que s’hi poden desenvolupar (senderisme, raquetes de neu, escalada, observació d’aus, bicicleta de muntanya, barranquisme, visites culturals, etc.)

Acabats aquests dies de festa es prioritza des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural la recollida de les deixalles que una minoria d’aquests visitants han abandonat de forma incívica. Aquesta recollida es fa mitjançant les brigades de manteniment dels parcs.
 
Tot i que el volum final de deixalles que es recolliran desprès de la Setmana Santa encara no es pot quantificar, sí que ha sorprès a la brigada del Parc Natural del Cadí-Moixeró la naturalesa d’algunes deixalles abandonades: dues neveres, un casc de motorista, un televisor, pneumàtics i un futbolí, objectes poc quotidians per portar a la muntanya, i menys, a un parc per ser abandonats.
 
Aquests residus, juntament amb llaunes, papers i altres restes, són recollits i traslladats als centres de recollida i reciclatge, per tal de mantenir en el millor estat els paisatges i hàbitats d’aquests espais protegits, patrimoni i actiu socioeconòmic dels municipis i del conjunt de Catalunya.