Nespre, una fruita de temporada saborosa

L’aigua és el component més abundant del nespre, una fruita originària de la Xina. Es tracta d’un fruit que s’ha de menjar madur, però amb la carn ferma, per tal que no resulti indigesta. Justament és durant els mesos d’abril, maig i juny quan trobem els nespres en la seva millor qualitat i amb el grau de maduresa òptim.

Els sucres, en forma de fructosa i glucosa, també hi són presents i són els responsables del seu gust i també de l’aportació calòrica de 46 calories per 100 grams consumits.

A nivell vitamínics, destaquen els betacarotens o provitamina A, que és una vitamina amb propietats antioxidants, essencial per a mantenir en bon estat la vista, la pell, el cabell, els ossos i, en general, per al bon funcionament del sistema immunològic.

El nespre també aporta minerals, especialment potassi i, en menor quantitat, magnesi i calci. El potassi és un mineral relacionat amb la transmissió i la generació de l’impuls nerviós. Pel seu contingut en potassi, el nespre és un bon diürètic.

Un altre dels components interessants del nespre és la fibra, que ajuda a netejar el nostre organisme i a regular el trànsit intestinal. La fibra hi és present en forma de pectina que contribueix a la sensació de sacietat. A la vegada, la fibra també té un efecte beneficiós en la regulació de la taxa de colesterol.

Els hidrats de carboni, que aporten energia, també tenen una presència destacada.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES