Nens i joves de la Seu i l’Alt Urgell podran optar aquest estiu a 46 activitats esportives i de lleure

guia-estiu-seu

A partir del pròxim dilluns 12 de maig, els nens i joves de 3 a 12 anys de la Seu d’Urgell i comarca tindran a les seves mans la Guia d’Estiu Infantil i Juvenil 2014 que aglutina un total de 46 activitats diferents, 5 més que el 2013.
En total s’ofereixen 25 activitats de lleure (casals, colònies, tallers, etc.) i 21 de multiesportives (futbol, bàsquet, patinatge, piragüisme, cavalls, golf, karate i muntanya) que es portaran a terme al llarg de les vacances escolars d’estiu adreçades a nens i nenes de 3 a 12 anys, i a joves a partir de 12 als 29 anys. Totes aquestes propostes estan organitzades pels diferents ajuntaments alturgellencs, així com per associacions, clubs i empreses de l’Alt Urgell.
La regidora de Joventut i Infància de l’Ajuntament urgellenc, Meritxell Planes, i el conseller comarcal de Joventut, Ricard Pérez, manifesten respecte d’aquesta guia que “és una eina que poc a poc va agafant força i que cada any podem afegir-hi més activitats gràcies a empreses privades, associacions, clubs i administracions locals, i també s’han ampliat força les activitats a nivell comarcal, així com les esportives”.
Planes i Pérez ressalten que “és important oferir alternatives a les famílies perquè puguin escollir el que més els hi convingui perquè els seus fills puguin gaudir d’un bon estiu al costat d’altres companys i monitors per viure experiències inoblidables”.
Més de 40 monitors i més de 2.000 infants i joves
Enguany s’han format més de 40 monitors i premonitors i, juntament amb una grap equip de joves ja formats i amb experiència d’altres anys, ja estan treballant amb la planificació i organització de les activitats d’estiu. Al respecte, Meritxell Planes i Ricard Pérez avancen que “compten que més de 200 joves treballin aquest estiu de monitors o premonitors en alguna d’aquestes activitats de lleure i esportives. Tenim un gran equip de joves formats en el lleure a la comarca de l’Alt Urgell”.
Es preveu que més de 2.000 infants i joves de la Seu d’Urgell i comarca, així com també de comarques veïnes, gaudeixin d’algunes de les activitats que recull aquesta guia.

Novetats estiu 2014
La Guia d’Estiu Infantil i Juvenil 2014 presenta diverses novetats respecte la de l’estiu passat, amb activitats noves de lleure a nivell comarcal com les Colònies a Sant Joan de l’Erm, el Casal d’estiu NunuN i a la Seu d’Urgell el Casalet de la Seu de 3 a 9 anys i Informàtica a tots els nivells.
On hi ha més novetats és en l’oferta esportiva amb l’Escola d’estiu Aravell Golf, el Campus de muntanya a l’Alberg d’Organyà, Esports d’Aventura que organitza el servei municipal d’esports de la Seu d’Urgell i Bàsquet Camp.
Una altra novetat és l’increment de les activitats de lleure i esportives dirigides a joves majors de 14 anys, destacant el camp de treball organitzat també per l’Associació Juvenil SASC-Pixies, on treballaran la temàtica del voluntariat i l’atenció social cap a joves, i un camp internacional d’arqueologia a Peramola, organitzada per la Coordinadora Rural de Catalunya (CRUC), entre d’altres propostes.
La guia també recull diverses activitats que tindran lloc a Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra) com és un casal d’arts, casal infantil, casal d’esports, Campus de gimnàstica rítmica a Calonge i les colònies d’estiu d’Aina de Canillo. Recordem que existeix un conveni signat en matèria de joventut entre el Comú de Sant Julià i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell per tal de poder intercanviar activitats i fer-ne difusió.

On trobar la Guia
A partir de divendres es distribueix a les escoles de la Seu d’Urgell i per tota la comarca a través dels ajuntaments. Es podran trobar exemplars en punts de la comarca i a l’Oficina Jove Alt Urgell.
També es pot consultar per internet a través de les webs de la Oficina Jove de l’Alt Urgell, de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.