mendoza2Des de fa dos mesos existeix a Andorra una associació per atendre i informar les dones que pateixen violència de gènere. En aquest temps Stop Violències ha atès 8 casos de dones que pateixen maltractaments, físics i psicològics. La nova entitat tambè pretén conscienciar sobre aquesta problemàtica.

Vanessa Mendoza Cortés, psicòloga especialitzada en violència de gènere i sexual, té una àmplia experiència en treball de camp a Catalunya. Basant-se en la seva trajectòria professional va tirar endavant Stop Violències, una entitat que vol cobrir un buit social i que també atén nens víctimes d’aquests tipus de maltractaments.

La nova associació, en què col·laboren 5 persones, té previst reunir-se amb el Govern per tal d’establir els protocols de cooperació amb les administracions i ser més eficaç. Actualment atenen una mitjana d’un cas per setmana. El mes vinent inaguraran la seu, a Andorra la Vella. Provisionalment treballen des del Centre Cultural la Llacuna.

L’entitat lamenta que actualment no hi hagi un cens dels casos de violència de gènere, ja que els únics comptabilitzats són els que es denuncien davant la policia.

10 comentaris

  1. […] Comentari eliminat per fer acusacions personals anònimament. Usuari bloquejat.

  2. Si Carmen… La violencia de genere es la que petim pel sol fet de ser del genere femeni… Menys sou, mes carrega familiar i social…ens violen i ens venen per casarnos quan son nenes..

    1. Estic 100% d’acord amb tu i lluitaré sempre contra aquesta discriminació, però em sembla hipòcrita obviar els casos de maltractament, tant fisic com psicologic, cap als homes.

    2. Perque lluitar pels drets de les dones ha de voler dir menysprear el drets dels homes? Ademes… Tal i com diuen les enquestes de la ONU, una de cada 4 dones al mon, pateix discriminacio i violencia… Per aixo es visibilitza mes la dona… De tota manera reduir el debat a homes con tra dones es una visió massa simplista. Cert que les dones son violentes, pero no es per un motiu de genere. Les dones no violem, ni matem les nostres parelles… Les violencies de genere son una questio social i de salut publica.
      Es una llarga questio… A mi el semblante hipócrita voler tapar la violencia dels homes cap a les dones dient q les dones tambe ho son. Hem semblante hipócrita que el genere masculi no es planteja com tracta a les dones del voltant i em sembla que es tenir poco tacte comparar la violencia de les dones a la llar amb la dels homes, quan al mon s’ esta lluitant per a que aixo pari… Inclus els homes s’ están adonant daquest tracte injust…pero es clar… Es millor dir que les dones tambe son violentes i no fer cap autocrítica

  3. Em fa fastic qualsevol tipus de violencia vingui de qui vingui però perqué quan es parla de violencia de genere només es parla del que pateix el genere femení?

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada